İbrahim Kayahan’ın “herkes işine baksın” cümlesinin kendisi ve yönetimini üzdüğünü ifade eden Germe, “Bu sözün birlik ve beraberlik duygusundan uzak tamamen siyasi ve muhalif içerik taşıyan bir görüş olduğu kanısındayız. Şahsım ve yönetimim adına Sayın İbrahim Kayahan’a şunu sormak istiyorum. Acaba sizin başkanlığınız döneminde yapılamayan şeylerin yapılabildiğini görmek mi sizi rahatsız ediyor. Yoksa siz meclis üyesi olduğunuz andan itibaren kooperatifçilik zihniyetinden sıyrılıp siyasi bir kişilik kazanma peşinde misiniz? Bu yazıyı yazmak zorunda kaldığım için çok üzgün olduğumu belirterek Sayın Belediye Başkanım Zeki İnal Bey’e ve meclis üyelerimize saygılarımı bildiriyorum” dedi.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTIR


İbrahim Kayahan’ın kooperatifçilik anlayışını şirket idaresi olarak görmesi ve kooperatif işin baksın, belediye işine baksın” cümlesinin anlayışlarına ters olduğunu dile getiren Germe, “Çünkü kooperatif toplumsal birliktelik anlamına gelmektedir. Kooperatif ortaklarının menfaatini düşünerek hareket eder. Amacı bireysel çıkarlar peşinde koşmak değildir. Kazanılan fayda da zarar da ortakları etkilemektedir. Sayın İbrahim Kayahan’ın vahşi sulamayı ben bitirdim demesi de talihsiz bir açıklamadır. Evet kabul ediyoruz, yönetimleri zamanında modern sulamaya geçiş için gerekli çalışmayı kendi yönetimi ve tüm ortakların katkılarıyla yürütmüş ve devlet desteğini kullanarak sulama sahamızın bir kısmının basınçlı alt yapı tesisini oluşturmuştur. Yani kendi işine bakmayan, bir idare desteğini alarak işine bakmıştır. Ancak o dönemin şartları gereği oluşturulan altyapı tesisi gerek boru basınç dayanımlarının düşük olması gerekse kullanılan teknik malzemelerin uygun seçilmemesi nedeniyle sürekli sıkıntı çıkmakta ve sürekli tadilat ve onarım çalışmaları yürütmek zorunda kaldığımızı belirtmek isteriz” dedi.

“BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİYORUZ”


Germe sözlerini, “Kooperatif olarak Hamazardı Mevkiinde yatırım bedelinin tamamının kooperatif ve o bölgede alanı olan ortaklarımızın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz toplu basınçlı alt yapı sistemine ait ihtiyaç duyulan elektrik nakil hattının ve Marlık mevkinde yapacak olduğumuz altyapı iletim hattının boru alım maliyetleri YİKOB Başkanlığından sağlanmış olup önümüzdeki dönem için YİKOB ile temas halinde Hamazardı toplu altyapı tesisimiz için gerekli 2 bin 500 metreküp kapasiteli bir havuz ve Uzanlı Mevkiinde ise toplu basınçlı altyapı projemiz için gerekli olacak malzeme temini için görüşmelerimiz devam etmektedir. Bunları dile getirme amacımız ise Kooperatif yönetimi olarak ortaklarımızın rahat ve en az masrafla çiftçilik yapmalarını sağlamaktır. Bunun için her zaman ben odaklı değil biz odaklı hareket etmekteyiz” şeklinde sürdürdü.

ÖNEMLİ OLAN ORTAKLARIMIZIN MENFAATİ


Çiftçilerin en büyük sorunu olan sulama masraflarının aşağılara çekilmesi için her türlü adımı atacaklarını ifade eden Germe, “Kooperatif olarak resmi adresimiz bellidir. Gerek siyasi gerek bürokratik misafirlerimizi ağırlayacağımız yer elbette ki Sayın İbrahim Kayahan’ın dükkan olarak beyan ettiği kooperatif binamız olacaktır. Biz kooperatif yönetimi olarak ortaklarımızın menfaatine en çok faydalı şey ne ise onu gerçekleştirme çabasındayız. Amacımız bina, dükkan, koltuk sevdası değildir, sadece üstlenmiş olduğumuz bu kutsal temsil görevini en layık biçimde gerçekleştirmek ve kooperatifimizin işlevselliğini sürekli arttırmaya çalışmaktır. Ayrıca çiftçiliğin önde gelen masraflarından olan sulama masraflarının aşağılara çekilmesi için gereken her türlü adımı atmak olacaktır. Gelen misafirlerimiz ağırlandıkları yerle ilgili olarak herhangi bir rahatsızlık ve endişe duymuyorken Sayın İbrahim Kayahan’ın bu konudaki görüşlerine anlam vermemekteyim” dedi.

KAYAHAN NE DEMİŞTİ?


Ataeymir’de ağaçlar boynu bükük kalmasın projesinin Karacasu Belediyesi ile Ataeymir S.S Sulama Kooperatifi ile birlikte gerçekleştirilmesi hususunda İbrahim Kayahan, “Ataeymir’de insanların boynu bükük kalır ama ağaçların boynu bükük kalmaz. Ataeymirli pantolonu yamalı giyer ama ağacı bakımsız bırakmaz. Sulama Kooperatifi bizim kooperatifimiz. Yıllarca başkanlığını yaptım, yönetiminde bulundum. Burada vahşi sulama bizim dönemimizde bitirildi. Bizim kooperatiften yararlanacağımız, zeytinliğimizin yarısı. 60 dekar olan mezarlık zaten Büyükşehir yasasına göre Büyükşehir’e ait. Benim fikrim kooperatif kendi işini bilsin biz belediye olarak kendi sayacımızı alalım. Biz yardım edecek olursak kooperatifimize yine yardımcı oluruz” ifadelerini kullanmıştı.