31 Mart'ta İncirliova Belediye Başkanlığı'na seçilen Aytekin Kaya, MHP'li eski Başkan Gürşat Kale'den yaklaşık 32 milyon lira borçla devraldığı belediyede mali disiplini sağladıklarını söyledi.
Göreve geldiği günden bu yana belediyenin 10 milyon lira borcunu ödediğini belirten Kaya, "Şimdiye kadar hiçbir yer satmadan 10 milyon lira borç ödedim. Neyle ödedim? Tasarrufla, adam gibi çalışmakla. Her faturanın hesabını sordum. Bir çivinin bile. Kolay değil içeride büyük sıkıntı vardı, arkadaşlarımızla büyük emek vererek mali disiplini sağladık. Geriye kalan borcu da bir plan doğrultusunda ödemeye devam edeceğiz" dedi.

"SINIFTA KALDINIZ"


Hakkında yapılan eleştirilere de cevap veren Kaya, şunları kaydetti:
"Ben 40 yıldır İncirliova çarşısında esnafım. Kimsenin bir kuruşunu yemedim, kimsenin namusuna göz dikmedim. Hesap veremeyeceğimiz kimse yok. Eleştiren arkadaşları anlıyorum. Tabi hazmetmek kolay değil, 28 günde seçimi kazandım. Sizin kısır siyasetinize bizden ekmek çıkmaz, boşuna uğraşmayın. Belediyeyi borç batağının içerisine sokmuşsunuz, hala daha konuşuyorsunuz. İncirliova halkı da size notunuzu seçimde verdi, kabul edin sınıfta kaldınız."

"YATIRIMLARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"


Başkan Kaya, İncirliova'nın ihtiyacı olan her türlü yatırımı yapacaklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyemiz ile uyumlu çalışıyoruz. İyi hizmetler alıyoruz. Sağ olsun Başkanımız Özlem Çerçioğlu, ne istiyorsak anında bize yardımcı oluyor. Daha güzel işler yapacağız. Artık yatırım ve hizmet dönemi başlıyor. Yüzme havuzu, yeni kent meydanı, yürüyüş yolu ve yeşil alan yapacağız. Söz verdiğimiz hizmet ve yatırımları tek tek gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.