Nazilli Belediyesi tarafından meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başkalığında, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca açık teklif arttırma usulüyle 36 taşınmazın kiraya verilmesi gerçekleştirildi. Kiraya verilecek taşınmazlar için en düşük muhammen bedel 450 TL, en yüksek ise 15 bin 850 olarak yapıldı. İhalede Başkan Kürşat Engin Özcan’ın yanı sıra ihale komisyonda görevli meclis üyeleri, ilgili daire müdürleri hazır bulundu. Saat 11.00’de taşınmazları 10 aylığına kiralamak için şartları yerine getiren ve teminatları yatıran kişiler meclis salonuna alındı. Nazilli’nin Zafer, Altıntaş, Sümer, Arslanlı, Pınarbaşı, Karaçay, İsabeyli, Pirlibey, Akpınar, Aşağıörencik, Bereketli, Dallıca, Dereağzı, Haydarlı, Kavacık, Kestel, Ketendere, Rahmanlar, Yalınkuyu, Yaylapınar ve Yazırlı mahallerindeki taşınmazlar için okunan muhammen bedellerinin ardından ihalede en yüksek rakamı verenler taşınmazları kiralamış oldu. 36 taşınmazdan 15’i için teklif verilen ihalede en yüksek kiralama bedeli ise Sümer Mahallesi Anadolu Öğretmen Lisesi karşısında bulunan büfe gördü. 10 bin 500 muhammen bedelle başlayan büfe açık arttırmayla 82 Bin TL’ye kiraya verildi. İhalelerde 21 taşınmaz için katılan olmadığı için 15 gün sonra pazarlık usulü ihale yapılacağı öğrenildi.

ÖZCAN, İHALEYE KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ


İhaleye alan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Belediyemize ait İlçe genelinde belirlenen 36 taşınmazımız için ihalemizi yapmış bulunuyoruz. Herkese hayırlı olsun. Kamu yararı güdülerek en yüksek bedelden ihalelerimizi yaptık. Herkese açık, herhangi bir şaibe ve soruya neden olmadan kameralar eşliğinde ihaleler gerçekleştirildi. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Nazilli için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İlgi gösteren ve ihalede taşınmazların hakkını veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“159 BİN 544 KİŞİNİN HAKKINI SAVUNUYORUZ”


Açık ve şeffaf bir şekildeki daha önceki ihalelerde yaptıkları gibi tüm duyuruları yaptıklarını vurgulayan Başkan Özcan; “Vatandaşlarımız ihaleye katıldıkları ilgili komisyonlarca tespit edilen rakamlar üzerinden rayiçler üzerinden ihale başlıyor. Basamak olarak en az 100 lira artışlarla devam ediyor daha sonra vatandaşlarımız teveccüh ettiklerinde 10 bin 500 lira fiyatlarla başlayan ihaleler 82 Bin lira gibi rakamlara çıkıyor. 8 katı bir artış oluyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi ‘0 liraya’ yani bedelsiz verilmiş yerler ihalelerle 56 bin lira gibi rakamlarla kiraya verdik. Vatandaşımızın bu ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çok önemli bir iş. 159 bin 544 kişinin hakkını savunuyoruz. Biz bir kişinin hakkını değil. Nazilli'de yaşayan ve bundan sonraki süreçte de yaşayacak olan her kişinin hakkını savunmak adına bu hususlarda çok hassas davranıyoruz. Kimseyi mağdur etmek gibi bir düşüncemiz yok ama Nazilli’mizi de Nazilli Belediyesi'ni de Nazilli’de yaşayan insanımızı da asla kimseyi mağdur ettirmeyiz. Kamunun hakkı bizce en öncelikli haktır. 159 bin 544 kişinin her bir kuruş da hakkı vardır. Bu hassasiyetle tüm meclis üyesi arkadaşlarım encümenimizdeki bütün arkadaşlarım bu hassasiyetle düşünüp, bu hassasiyetle işlemleri gerçekleştiriyoruz. İnşallah ileriki dönemde daha güzel ihalelerimiz olacak.”

“NAZİLLİ’NİN ENVANTERİ ORTAYA ÇIKARILIYOR”


Nazilli Belediyesi’nin 2 bin 143 parsel taşınması olduğunu hatırlatan Özcan; “Bunların bin 800 civarındaki kısmı müstakil, 500’ü aşkın da hisseli olduğumuz taşınmazlarımız var. Bunlar şehir içerisinde eski beldelerde ve köylerde merkezde ve kırsal da olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Bunlar üzerinde emlak ve istimlaktaki arkadaşlar tek tek çalışıyorlar. Özellikle bilgi işlem servisindeki arkadaşlarımızın bir çalışması var. Nazilli'nin envanterinin tekrar yeniden çıkartılması bütün şehrin tekrar kayıt altına alınması, akıllı kentler kapsamında Nazilli'de sokak sokak adım adım karış karış tarıyorlar. İnşallah bu çalışmalarımız bittiğinde bilançolarımız, mali yapımız çok daha güçlü hale gelecektir. Arkadaşlarımız gerekli özveriyi gösteriyorlar gerekli hassasiyetle bu işleri çözeceğiz" dedi.

BELEDİYE ÇAY OCAĞI’NDAN 56 BİN LİRALIK KÂR


Nazilli’de yaşayan herkesin menfaatini korumak adına en hassas şekilde davrandıklarını söyleyen Başkan Özcan; “Arkadaşlarımız gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar, ondan sonrasında da ihalelere çıkıyoruz. Bizim her şeyimiz şeffaf. Yediğimiz, içtiğimiz, gittiğimiz seyahatlere kadar oturur kalkarken de her şekilde şeffaflık taraftarıyız. Belediyemizin zemin katında bulunan çay ocağını işletenden daha önce hiç ücret alınmazken şimdi yaptığımız ihale ile 14 aylığına 56 Bin liraya kiraya verdik. Kiraya verdiğimiz arkadaşımız ödemesini yaptı. İşletmesini yürütmekte şu anda burası hiç ücret alınmayan bir yerdi. Önceki sistemde bu işletmenin elektriği ve suyu da belediyedendi. Arkadaş sadece işletmeciliğini yapıyordu yani anlayacağınız safi kar yapıyordu. Şu anda bütün abonelikleri ayrılmış durumda. Park ihalelerinde de aynısı yapılmakta daha öncesinde yine belediyenin tüm imkânlarından yararlanılırken biz sayaçları bu işletmelerden ayırdık. Elektrik ve su aboneliklerini aldırdık” ifadelerini kullandı.

15 TAŞINMAZDAN 156 BİN 550 LİRALIK GELİR SAĞLANDI


Nazilli Belediyesi’ne ait 36 taşınmazın 10 aylığına kiralanması için ihaleye çıkıldığını söyleyen Başkan Kürşat Engin Özcan; “Tüzel kişiliğimize ait 36 taşınmaz ihalemizde daha önce hiç ihaleye çıkmayan toplam 26 taşınmazımız bulunuyor. Yaklaşık 2 saat süren ihalelerimiz sonrası 15 taşınmaz için 10 aylık toplam 156 bin 550 TL kira geliri elde ettik. İhaleye girilmediği için yada ihaleye zamanında yetişemeyenler nedeniyle pazarlık aşamasında olan 21 taşınmazımız bulunuyor. İhalelerden en önemlisi ise Anadolu Lisesi karşısında bulunan büfemiz için 10 aylık muhammen bedel 10 bin 500 lira olarak belirlenmişti ama duyurularımız ve esnafımızın ilgisi ile ihaledeki açık teklif artırmada 82 bin TL’ye büfemiz kiralandı. Belediye Encümeni huzurunda yapılan ihalelerimiz kayıt altına alınarak Devlet İhale Kanunu’na uygun bir şekilde yapıldı. Bunun yanı sıra Daha önce hiçbir bedel alınmayan belediyeye ait taşınmazların kiralanması ile de belediyenin gelirleri artırılarak projelerin hayata geçirilmesi için kaynak sağlanmış oldu. Bu şekilde de 70 bin liranın üzerinde vatandaşımızın daha önce ücretsiz kullandığı alanlardan gelir elde ettik” ifadelerini kullandı.