Acarlar Mahallesi'nde yaşayan 38 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Barış Yoldaş ve 36 yaşındaki Nilgün Yoldaş çifti, 20 Ağustos 2005'te dünyaya gelen ikiz kızlarının aynı kaderi paylaşmaması için mücadele ediyor. 15 yaşındaki ikizlerden Büşra Yoldaş'ın doğumdan bir süre sonra bedensel engelli olduğu ortaya çıktı. 5 kez ameliyat masasına yatmasına rağmen yürüyemeyen Büşra Yoldaş'ın durumunu kabullenen Yoldaş ailesi, Büşra'nın ikizi Rabia'dan gelen kötü haberle ise yıkıldı. Yoldaş ailesi, Aralık ayında Rabia'yı rahatsızlanması üzerine Aydın Devlet Hastanesi'ne götürdü. Omurilik kemiğinde sorun olduğu belirlenen Rabia Yoldaş, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan kontrollerde omurilik ile kafatasının birleştiği yerde doğuştan bir kemiği oluşmadığı tespit edilen Rabia'nın sağlığına kavuşması için doktoru, eksik kemiğin ameliyatla omuriliğe eklenmesi gerektiğini açıkladı.

AMELİYATIN MALİYETİ 35 BİN TL


Acarlar Hali'nde yevmiyeli işçi olarak çalışan baba Barış Yoldaş, kızının ameliyatının riskli olduğunu söyledi. Devlet hastanelerinde kızını ameliyat edecek doktor aradıklarını ama bulamadıklarını belirten Yoldaş, "Özel hastanede ise 35 bin lira karşılığında kızımı ameliyat yapabileceklerini öğrendim. Ameliyat parasını, karşılayacak durumumuz yok. Doktorlar, kısa süre içerisinde ameliyat olmazsa kızımın felç geçirme, idrarını tutamama ve yürüyememe gibi olasılıkları olduğunu söyledi. Kızımın sağlığına kavuşması için yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“SESİMİZİ DUYUN”


Yetkililerin seslerini duymasını talep eden ev hanımı anne Nilgün Yoldaş da, "Çaresiziz ve yetkililerin sesimizi duymasını bekliyoruz. 35 bin lira olursa kızım iyi olacak. Rabia’nın diğer kızım Büşra gibi engelli kalmasını istemiyorum" dedi.