AYGİAD, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Aydın Ticaret Odası ( AYTO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen genel kurula Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Fırat Barışık ve iş adamları katıldı.

"SEVİNÇLİYİM"

Açılış konuşmasını yapan mevcut AYGİAD Başkanı Mehmet Öztaş, genel kurulda yeniden aday olmadığını söyledi. AYGİAD'ta başkanlık yapmanın sevinci ve mutluluğunu içerisinde olduğunu belirten Öztaş, 2 yıllık görev süresi içerisinde yönetimi ile birlikte birçok proje ve etkinlik yapmaya çalıştığını dile getirdi. Görevini layıkıyla yaptığını ifade eden Öztaş, yeni başkan ve yönetimine de görevlerinde başarılar diledi.

"ÜRETİM YAPACAK HERKESİN YANINDAYIM"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da, genç iş adamlarının Türkiye için çok önemli olduklarını söyledi. Ülkenin kalkınması için üretim yapmanın şart olduğuna işaret eden Atay, "Üreterek katma değer yaratacağız, istihdam oluşturacağız. Bunu yapacak tek nesil sizsiniz. Siz başarılı olursanız Türkiye'yi kurtaracağız, çağ atlatacağız. Kurallara bağlı kalmaksızın üretim yapacak herkesin yanındayım" dedi. AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit ise, eski üyesi ve yöneticisi olduğu AYGİAD'ta çok büyük dersler aldığını, aldığı derslerle kendisine, Aydın'a ve Türkiye'ye değerler kattığını söyledi.

ÜYELERİNİN CİROSU 2 MİLYAR TL

Son olarak konuşan AYGİAD Başkan Adayı Fikret Utku Uyanık da, AYGİAD'ın 9 Haziran 1993 tarihinde 17 girişimci iş adamı tarafından kurulduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Günümüz itibariyle 55 üyemiz bulunmaktadır. Derneğimizin istihdam ettiği kişi sayısı 2 bin olup dernek üyelerimizin yıllık cirosu da 2 milyar TL civarındadır. Bu yönüyle de ilimizin en büyük iş adamı derneklerinden bir tanesiyiz."

"FAYDALI İŞLER YAPACAĞIZ"

AYGİAD'ın kurulduğu tarihten itibaren Aydın'ın, ülkenin ve üyelerinin menfaatine sayısız proje ürettiğini, bundan sonra da üretmeye devam edeceğini dile getiren Uyanık, "Bizler, yeni yönetim kurulu olarak önümüzdeki dönemde, üzerimize aldığımız sorumluluğun farkındayız. Amacımız saygın üyelerden aldığımız bilgi, birikim ve tecrübelerden faydalanarak, diğer sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, borsa ve odalarla koordinasyon içerisinde olup ve en önemlisi ekmeğini yediğimiz Aydın'a hizmet etmek ve faydalı işler yapmak olacak" dedi.

YÖNETİM KURULU

Konuşmaların ardından Uyanık başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Seçimde kullanılan oyların tamamını alan Uyanık, AYGİAD'ın yeni başkanı oldu. Uyanık başkanlığındaki Yönetim Kurulu Semih Çakır, Tarkans Zorlu Koşar, Emin İlker Arslan, İbrahim Kaya, Bilal Pekgüzel, Taşkın Cerit, Caner İnceoğlu ve Hakan Apaydın'dan oluştu.