Kuyucak ilçesinin Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Yasemin Korkut, babasından tarla miras kalınca Aydın'a yerleşip eşiyle birlikte çiftçilik yapmaya başladı. Korkut, 'Tarımda genç girişimci kadınlar güçleniyor' projesi kapsamında katıldığı eğitimlerin ardından yaklaşık 1 milyonluk yatırımla kendi tarımsal ürün işletmesini kurdu. İşletmesinde mevsimlik olarak Cennet Hurması kurusu, soğuk sıkım zeytinyağı, incir cipsi, incir reçeli, domates kurusu gibi 20 çeşit ürünü işleyen Korkut, yaşadığı mahallenin eski adı olan patentli 'Bilara' markasıyla Türkiye'nin birçok iline gönderiyor.

10 BİN LİRA CİRO

İşletmesini büyüten Korkut, bu yıl turunç meyvesini işlemeye başladı. Kuyucak Esnaf Odası Başkanı Zühtü Şengün'ün bahçesinde ağaçta çürüyen 500 kilo turuncu alan Korkut, işletmesinde çalışan kadınlarla birlikte turunçtan üç çeşit ürün ortaya çıkardı. Turuncun suyundan ekşisini, kabuğundan reçelini ve tozunu yapan Korkut, turunç ürünlerinin satışından 10 bin lira ciro elde etti.

İŞLETMESİNİ BÜYÜTECEK

Turunç reçeli, ekşisi ve tozunun rağbet gördüğünü dile getiren Korkut, "İnternet üzerinden aldığımız siparişle 300 kavanoz turunç reçeli, 150 kavanoz da turunç ekşisi ve 150 paket turunç unu hazırladık, müşterimize göndereceğiz. Ağaçta çürüyen turuncu ekonomiye kazandırdık. Hem biz para kazandık hem de istihdam ettiğimiz kadınların evlerine ekmek götürmelerine olanak sağladık. Turunç işlemesi bittikten sonra elma sirkesine başlayacağız. Arkasından da stoku tükenen cevizli kuru incir reçeli yapacağız. KOSGEB başvurumuz da olumlu sonuçlandı. Alacağımız devlet desteğiyle işletmeyi büyütüp üretimi arttıracağız" diye konuştu.