‘Lösemi değil iyilik bulaşıcıdır’ sloganıyla Aydınlı kadın gazeteciler anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kıymet Sarıyıldız, Melek Fırat, Tuğba Aydın, Ayşe Aktaş, Melek Gürbüz ve Fatma Yazıcı’dan oluşan Aydın Basın takımı, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Hakan Yusuf Güne, Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikcioğlu, Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, Voleybol İl Temsilcisi Ali Köylüoğlu, BESYO Müdürü Reşat Kartal’dan oluşan takımla lösemi hastalığına dikkat çekmek için voleybol müsabakası oynadı.

DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİLER

Aydınlı kadın gazeteciler, parkeye yüzlerine maske takarak çıktı. Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Spor Salonu’nda oynanan mücadele renkli görüntülere sahne olurken maçı dostluk kazandı. Maç sonunda Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan tarafından takımlara tatlı ikram edildi. Kadın gazeteci Fatma Yazıcı, maçta smaçları lösemi hastalığına dikkat çekmek için attıklarını ve tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi.

“BU TÜR ETKİNLİKLERİN VE BİRLİKTELİKLER YAYILMALI”

Organizasyonu değerlendiren Aydın vali yardımcısı Ömer Faruk Günay, amacımız spor yapmak. Çok keyifli bir akşam oldu. Aydın’da bu tür etkinliklerin ve birlikteliklerin yayılmasını istiyoruz. Katılan her iki takıma teşekkür ediyorum. dedi.

AMAÇ SOSYAL FARKINDALIK YARATMAK

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ise, yakın zamanda kadın futbol takımının kurulduğu belirterek; “Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını biliyoruz yüzden bunu yaygınlaştırmak için voleybolu da dahil ettik” dedi. Ulucan, “Kadın erkek eşitliği, Lösemi Hastalığına dikkat çekmek, sağlıklı yaşam ve sosyal bağı güçlendirmek, spor bilincinin bütün yaş gruplarına aktarılabilmesi için bu organizasyon yapıldı.8 Mart’ta kadın basın takımımız futbol final maçına çıkacak. Bütün amacımız, sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık yaratmak” ifadelerini kullandı.