Elazığ depreminin ardından partisinin il kongresinde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine seslenerek, okulların depreme dayanıklılığını tespit edecek karot testlerini yapabileceklerini dile getirmişti. Tüm okullarda testlerin yapıldığını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da, testler sonucunda 160 okul için güçlendirme kararı alındığını açıklamıştı. Risk altındaki okullar ile ilgili, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, ortak açıklama yaptı. Ülkede son günlerde sıkça meydana gelen depremlerden sonra kentlerin ne kadar dayanıklı yapılara sahip olduğunun tartışılmaya başlandığının belirtildiği açıklamada, "Burada biz bir şeye dikkat çekmek istiyoruz. Aydın genelinde bulunan tüm okullarımız ne kadar depreme dayanıklı? Bu konuda AK Parti Milletvekili Sayın Rıza Posacı yaptığı açıklama ile 160 okulun risk altında olduğunu ve güçlendirme çalışmasına bu yıl sonunda başlanacağını belirtti. Bunca yıldır iktidar partisinin Aydın’da deprem riskiyle ilgili hiçbir tedbir çalışması yapmadığı ortaya serpildi. Bu trajikomik açıklama hepimizi derinden yaraladı" denildi.

"ÇOCUKLARIMIZI HİÇ DÜŞÜNMEDİĞİNİZ ORTADA"


İhmale asla gelmeyecek konunun, iktidarın aklına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı açıklamadan sonra geldiğinin savunulduğu Millet İttifakı açıklaması, şöyle devam etti:
"Bu okullara bu zamana kadar güçlendirme çalışması yapılmaması, çocuklarımızı hiç düşünmediğinizin açıkça göstergesidir. Çocuklarımız şu an risk altındaki okullarında eğitimine devam ederken bu konuda ilgisizliğinizden hiç endişe duymadığınızdan hemşehrilerimiz tedirgin. İl Milli Eğitim Müdürlüğü stratejik eylem planında 2012'de sadece 3, 2013 yılında sadece 1 ve 2014 yılında sıfır okulumuzda ihtiyaçlar doğrultusunda güçlendirme çalışması yapıldığı belirtildi. Aydın'da onca okul geçmiş yıllardan beri faaliyetini sürdürürken sadece 4 okulun mu ihtiyacı oldu güçlendirme çalışmasına? Kaldı ki AK Parti Milletvekili Sayın Rıza Posacı 160 okulun risk altında olduğunu beyan etti. Aydın’ımızın geleceği, ailelerin en değerlisi çocuklarımız sizler için bu kadar mı önemli?."

"BU KONUYU ÖNEMSİYOR VE ÖNCELİĞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ"


Her ailenin çocuğunu güvendiği, gözünün arkada kalmayacağı bir okula göndermek istemesinin en doğal hakkı olduğunun dile getirilen açıklamada; "Ailelerimizin içini rahatlatmak, gerekli tedbirleri almak ve çalışmaları yapmak için ilgililerle CHP Aydın İl Başkanlığımız, İYİ Parti Aydın İl Başkanlığımız yerel yönetimlerimizden de alacağımız destekle çalışmaya hazırdır. Bizler bu konuyu çok önemsiyor ve önceliğimiz olarak görüyoruz. Okullarımızın depremlere olan dayanıklılığı konusunda yapılacak olan çalışmanın siyaset üstü bir konu olduğunu düşünüyor, kesinlikle ihmal etmememiz gerektiğine inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı. İMZA : EMRAH DİNÇER