Çarşı Cami'nin bir önceki restorasyon çalışmalarında yapılan hataların ortadan kaldırılmasıyla caminin taş mimarisi gün yüzüne çıkarken ışıklandırma çalışmasının ardından oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. Fotoğraf sanatçılarının da büyük ilgisini çekecek yapı gerek tarihi gerek mimari özellikleriyle Aydın'ın öne çıkan yapılarından biri oldu.
Işıklandırmanın yapıldığı ilk gün görenler fotoğraf makinelerine sarılırken ilçe meydanı sayılan Mustafa Kemal Paşa Caddesi bambaşka bir görünüme kavuştu.

130 YILDIR AKAN SU


Öte yandan Cami kitabeleriyle de dikkat çekiyor. Avludaki şadırvanın üzerindeki kitabe meraklılarının ilgisini çekiyor. Buradaki Osmanlıca yazının Türkçe karşılığına, Sanat Tarihi Uzmanı Mustafa Kenan Özkan ve emekli öğretmen ve araştırmacı Hüseyin Kuruüzüm’ün katkılarıyla yaklaşık 25 yıllık bir emekle hazırlanıp 2017 yılında baskıya verilen “ Karacasu’da Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi Kitabeleri” isimli kitabın 95. ve 96. sayfalarında yer verildi. Buna göre şadırvan kitabesinde, “Ey susamış olanlar ve suya ihtiyaç duyanlar, biliniz. Ben bu suyu sizlere tahsis ediyorum. Bu sudan içiniz, bu suyla yıkanınız ve suyu diğer ihtiyaçlarınız için kullanınız, bu sebeple Allah’a şükrediniz. Nasipleniniz. Hak Teala bu suyu kaynağından çıkardı ve yeryüzünü bu su ile nurlandırdı. Bu su aslında Cenab-ı Hakkın taksimidir. Şükür ki Hanzade Hacı Ahmet taksime memur oldu. Allah bu suyu getirip insanlara sunan Hanzade Hacı Ahmet’in ruhuna şefaatçi olup kıyametin gününde ve Cehennem’den kurtuluşunda yardımcı olsun” ifadeleri yer alıyor.