Firmalar uygulamaları kullanmaya başladıkça, müşteri portföylerinde gelişme olmakta ve gelirlerinde artma meydana gelmektedir. Uygulamaların kullanılması ile birlikte daha yüksek giderler oluşan kalemlerin daha cüzi ve hesaplı giderler haline dönüşmesi işletmelerin ekonomik anlamda faydasına olmaktadır. Her işletmenin kullanması gereken pratiklik ve ekonomik uygunluk bakımından bazı siteler ve uygulamalar bulunmaktadır. Bu sitelere örnek verilerek açıklanması gerekirse;
Instagram; Son zamanlarda en fazla kullanılmakta olan sosyal medya hesaplarından birisidir. Bu hesaplar genel olarak sosyalleşmek maksadı ile kullanılmaktadır. İnstagram hesapları ve uygulaması artık yoğun bir şekilde ticari maksat ile de kullanılmaktadır. Buradan yapılan tanıtımlar ve çalışmalar ile işletmelerin gelirini son derece üst seviyelere taşıdıkları görülmektedir. Nerede ise küçük ve büyük olarak nitelendirilebilecek her işletmenin kullanmakta olduğu bir İnstagram hesabı bulunmaktadır. Uygulamanın Faydaları 1-     Oldukça büyük bir müşteri kitlesine bu uygulama vasıtası ile ulaşmış olunmaktadır. Son yapılan araştırmaya göre yaklaşık 1 Milyar insanın dünya üzerinde sosyal medya kullanıcısı olduğu bilinmektedir. 2-     Müşteriler ile bu uygulama vasıtası ile anlık olarak iletişim kurulması mümkündür. Böylelikle müşterilerin anlık olarak sorularına cevap vermek şikayetlerini dinlemek mümkün olmaktadır. 3-     Sosyal medya üzerinden yapılan reklam diğer seçenekler ile kıyaslandığında oldukça hesaplı olduğu görülmektedir. Bu anlamda da sosyal medya hesabı kullanılması işletmeler açısından önem arz etmektedir.  
Bi Servis; Kullanımı son derece faydalı olan uygulamalardan bir diğeri de Bi Servis olarak bilinmekte olan uygulamadır. Uygulamanın birçok işletmeye son derece ciddi faydaları bulunmaktadır. Uygulamanın servis ihtiyacının dakikalar içerisinde çözüldüğü bir uygulama olması bazı işletmeler için son derece önemlidir. Bir takım işletmelerin anlık olarak ve oldukça sık bir şekilde servis ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyaç Bi Servis uygulaması ile oldukça kısa süre ve hesaplı bir şekilde çözülmektedir. Uygulamanın Faydaları 1-     Servis ihtiyacı çok kısa bir süre içerisinde çözümlenmektedir. Bu uygulama ile işletmeler için en önemli konu olan süre problemi ortadan kalkmış olacaktır. 2-     Uygulamanın işletmelerin gider kalemine de büyük faydası olduğu görülmektedir. Dış piyasa ile değerlendirildiğinde büyük bir farklılık olduğu görülmektedir. 3-     Uygulamanın kullanımı tamamen ücretsizdir.
Whatsapp; Dünyanın en fazla kullanılan uygulaması olarak Whatshapp gösterilmektedir. Uygulamanın çok yaygın bir şekilde kullanılması ile birlikte ticari anlamda da kullanılmasına başlanmıştır. Böylelikle ticari gelirin arttığı ve yapılan ticarete katkı sağladığı görülmektedir. Uygulamanın Faydaları 1-     Uygulama tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılması ekonomim anlamda kolaylık sağlamaktadır. 2-     Birçok müşteri ile aynı anda iletişim kurulmasına olanak sağlamaktadır. 3-     Ürün tanıtımının yapılması uygulama ile mümkündür. 4-     Sipariş alınması uygulama ile mümkündür.  
Facebook; En fazla kullanılan sosyal medya hesaplarından bir diğeri de Facebook olarak tanınmakta olan sitedir. Site kişisel olarak kullanılmakta olduğu gibi ticari anlamda da yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Uygulamanın ticari faaliyetleri desteklediği görülmektedir. Bu sebeple küçük ve büyük işletmelerin nerede ise tamamı tarafından beğenilerek kullanılmaktadır. Uygulamanın Faydaları 1-     Uygulamanın kullanım oranı oldukça fazladır. 2-     Ücretsiz olarak birçok ticari faaliyet yapılabilmektedir. 3-     Guruplar vasıtası ile kendi müşteri kitlesine hitap eden sayfa açılması mümkündür.
Gittigidiyor; Site içerisinde sanal olarak bir market açılması mümkündür. Bu sebeple işletmenin müşteri kitlesi oldukça büyümüş olmaktadır. Sitenin benzerleri dünya üzerinde kullanılmaktadır. Bu şekilde küçük bir işletme iken son derece büyük bir firma olan yüzlerce örnek bulunmaktadır.