Aydın’da Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden aldığı Barış Altıntaş, dünkü Büyükşehir Belediye Meclisi’ni yönetti. Altıntaş’ın meclisi yönettiğini gören Başkan Atay, oturumu terk ederek meclis salonundan ayrıldı. CHP’de yaşanan bu süreçle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR CHP'Lİ BELEDİYE ARASINDA SIKINTI YOK"


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkanvekili Barış Altıntaş ve Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay arasında yaşanan gerilimle ilgili soruya cevap veren Ali Çankır, “Aydın’da hiçbir CHP’li belediye arasında sıkıntı yok. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Fatih Atay’ın arasında da asla bir sorun söz konusu değil. Partimiz Aydın’da Millet İttifakı ile beraber ilçe belediyelerimiz bazında nüfusun yüzde 85’ini halkımıza hizmet etmek adına görevlerine devam ediyorlar. İlçe belediyelerimizde ilçelerimize baharı getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu da son döneminde yüzde 54 oyuyla Türkiye’de üçüncü CHP oy potansiyelini aldı. Başarıları çalışmalarına ve hizmetlerine devam ediyor” dedi.

"HALLEDİLEMEYECEK BİR SORUN YOK"


Çankır, “Biz ortada bir sorun olduğunu düşünmüyoruz. Halledilmeyecek bir sorun da yok. Bir takım kararlar alınmış. Bu kararla ilgili bütün örgütlerimiz, bu konuda duyarlı. Her iki belediye başkanımız da bu sorunu çözmek ile ilgili biran önce adım atacağına biz inanıyoruz” diye konuştu.