Didim Ticaret Odası'nın Almanya ziyaretinde Oda Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla ve Serdar Ece, Didim ve odalarının çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Hikmet Atilla, ilçede yaşayan Almanlar ve tatil için Didim’i tercih eden Alman vatandaşlar hakkında bilgiler verdi. Almanya’da turizme hizmet eden bir destinasyonda bulunan Ticaret Odası ile know-how çalışmaları gerçekleştirmek ve ilişkileri güçlendirmek istediklerini iletti.

12 MART'TAKİ TOPLANTIYA DAVET ETTİLER


Ziyarette, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) hakkında bilgiler paylaşan Genel sekreter yardımcısı Demir ve Şencan, Odaya gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. AHK’nın Alman ekonomisi için özel önem taşıyan tüm ülkelerde temsil edildiğini, 92 farklı ülkede 141 merkezde deneyimlerini ve hizmetlerini sunduğunu, Bakanlıklar, meslek kuruluşları ve iş çevrelerinin oluşturduğu gruplar ile iş birliği içerisinde olduğunu söyledi. Demir AHK’nın Alman ve Türk şirketleri arasındaki iş birliğini teşvik etmekte ve her iki ülkede ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi ve genişletilmesinde destek sunmakta olduğunu belirtti. AHK yetkilileri, 12 Mart 2020 tarihinde bakan düzeyinde katılımın olacağı toplantılarına Didim Ticaret Odası yönetimini davet etti. Başkan Yardımcısı Atilla da bu etkinliğe katılıp Oda’nın çalışmaları hakkında bilgi vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Didim Ticaret Odası Başkan yardımcısı Hikmet Atilla, Almanya da bir Ticaret Odası ile kardeş Oda düşüncesinde olduklarını söylemesi AHK tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu talep ve tercih edilen Odanın resmi bir yazışma ile neticelendirilmesine karar verildi.