Ülke genelinde yapılan kar yağışı uyarıları etkisini Aydın’ın yüksek yerlerinde kendini gösterdi. Aydın’ın yüksek rakımlı tepeleri beyaza bürünürken, hafta sonu güneşinde yüzünü göstermesiyle Aydınlılar kara akın etti.
Efeler’de oturan Aydınlılar Paşa Yaylasını ve Köşk Çatma Yaylasını tercih ederken, Çine, Bozdoğan Yenipazarlılar Madran Yaylasına çıktılar. Sultanhisar ve Nazillililer ise İzmir sınırındaki Apaklar mahallesi ve Ovacık yaylasında karın tadını çıkardılar.
Güneşli havada bembeyaz kar örtüsü üzerinde çocuklarla birlikte eğlenen vatandaşlar iyi bir hafta sonu tatili geçirdiler. Kar üstünde mangallar yanarken, eldivenini ve beresini takan çocuklar aileleriyle birlikte kar topu oynayıp, kardan adam yaptılar. Aydın’da kayak tesisi olmayınca kaymak için vatandaşlar daha çok kızak yerine kendilerince geliştirdikleri leğenler ve poşetleri kulandılar.

DÖNÜŞ ÇİLEYE DÖNDÜ


Aydın’ın yüksek kesimlerini etkisi altına alan beyaz örtü üstünde günlerini gün ederken, dönüşte adeta trafik çilesi yaşandı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik tıkanırken, uzun süre araçlarının içinde bekleyen Aydınlılar yetkililerden daha geniş yollar talep ettiler.