Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Parti Meclisi üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, CHP'li Belediye Başkanları, İlçe Başkanları katıldı ve partililer katıldı. Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yaptığı kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Ali Çankır yaptı.

ÇERÇİOĞLU HALKIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ


Aydın’da parti örgütlerinin uyumlu bir şekilde çalıştığını belirten CHP İl Başkanı Çankır, “CHP Aydın Örgütleri olarak Aydın’da uyumlu ve çalışkan bir ekiple 2 yıldır görev yapmaya devam ediyoruz. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Aydın genelinde nüfusun yüzde 85’ine hitap eden ilçe belediyelerini aldık. Büyükşehir belediyemizi de Türkiye genelinde üçüncü sırada oy potansiyeli ile başarıya imza attık. Bu süreçte bizlere her zaman destek olan ve bizlerle beraber yol yürüyen 17 ilçemizde yaptığı projelerle halkımızın ve tüm kesimlerin gönlünde taht kuran, büyük projeleriyle ilçelerimizde halkın refahı ve sosyal yardımları ile halkın gönlünü kazanan Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz. 37. Olağan kongremizin Türkiye’nin mazbatasını alma yolunda çıktığımız bu yolda Türkiye’de Cumhuriyet değerlerine bağlı ülkenin kuruluş felsefesine uygun bir Cumhurbaşkanı adayını önümüze konulacak ilk secimde Çankaya Köşkü’ne oturtmak için bu kongreden aldığımız enerji ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Aydın’daki yerel iktidarı Türkiye geneline taşıyacaklarını söyledi. Kongrede Kızılcaköylü jeotermal direnişçisi Leyla isimli bir kadın bir konuşma yaptı. İl Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ‘kadına yönelik şiddetle’ ilgili konuşma gerçekleştirdi.

32 YIL SONRA BELEDİYEYİ KAZANDIK


Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da yaptığı çalışmaları anlattı. 2009’dan bu yana Aydın’ı yönettiğini dile getiren Başkan Çerçioğlu, “2009 yılında Aydın il belediye başkanlığına aday oldum. O dönemde tüm örgütümüzle gece gündüz çalışarak 32 yıl sonra Aydın’da belediyeyi kazandık. Hepinize teşekkür ediyorum. O dönemde 5 yıl boyunca yapacağımız icraatları anlattık ve söz verdik. Hepsini de yaptık. 2009 yılında Aydın’da yaşayan vatandaşlarımıza bir söz vermiştik. Yıllarca tinerci yuvasına dönen Aydın halkının vergileriyle yarım kalan Belediye hizmet binasını tamamladık. Otopark sorununu çözmek için Atatürk Kent Meydanı’nı ve otoparkını yaptık. Aydın’daki ucube otogar yerine otogar yaptık. Yapamaz dediler yaptık. Balık Çarşısı metruk haldeydi, buraya Balık Çarşısı yaptık. Atatürk Bulvarı alt geçidini yaptık. Yine hemzemin geçidini yaptık. Büfeleri kaldırdık. Yeşil alan yaptık. AVM ve ticaret merkezi yapmadık. Üst geçitler ve çevre bulvarını yaptık. İzmir-Denizli Bulvarındaki trafiği azalttık. Bir çok park yaptık. Modern bir kültür sanat sokağı kazandırdık. Sevgi yolunu düzelttik. Milli Aydın Bankasını kamulaştırarak, Kültür Merkezi yaptık. Meydan’da vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ucuz yemek yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için kafeler yaptık. İlk 5 yılı böyle tamamladık" diye konuştu.

YATIRIMLARINI ANLATTI


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki ilk yılında gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi veren Çerçioğlu şunları söyledi: "2014’te de yüzde 43 oy aldık. Tüm örgütümden Allah razı olsun. Sizin sayenizde bu başarıyı kazandık. 2014 yılından sonra Bozdoğan’da 87 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Buharkent’e 42 milyonluk yatırım yaptık. Çine ilçemize 65 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Didim’e 100 milyonluk yatırım yaptık. Efeler’de 380 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Aydın Tekstili sizlerin vergileriyle 100 milyona kamulaştırdık. Biz burayı kamulaştırmasaydık ya AVM olurdu ya da rezidans olurdu. Şimdi il genelinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın kullanacağı bir park haline getireceğiz. 1.etap çalışmaları bitiyor. Daha sonra 2.etabı tamamlayacağız. Germencik’e 54 milyonluk yatırım yaptık. İncirliova’ya 62 milyon liralık yatırım yaptık. Karacasu’ya 59 milyonluk yatırım yaptık. Karpuzlu’ya 37 milyonluk yatırım yaptık. Koçarlı’ya 62 milyonluk yatırım yaptık. Köşk’e 38 milyonluk yatırım yaptık. Kuşadası’na 277 milyonluk yatırım yaptık. TARİŞ alanına 26 milyonluk yatırım yaptık. Yerin altına otopark ve kültür merkezi yapılacak. Kuyucak’a 49 milyonluk yatırım yaptık. Nazilli’ye 89 milyonluk yatırım yaptık. Söke’ye 120 milyonluk yatırım yaptık. Sultanhisar’a 50 milyonluk yatırım yaptık. Yenipazar’a 26 milyonluk yatırım yaptık. 5 milyonluk yatırımla Ege ET’i ayağa kaldırarak, 14 tane satış şubesinin açılışını gerçekleştirdik. Biz aradaki aracıları çıkararak üreticiden tüketiciye hizmet sağladık. 286 adet satış noktamızla Halk Ekmeği vatandaşımızın hizmetine sunduk. Halk Et, şimdi komşu ilimiz İzmir’e de hizmet veriyor."

ABDEST ALACAK SU YOKTU


İl Özel İdare döneminde 60 köyün suyunun olmadığını ifade eden Çerçioğlu, “Büyükşehir olduğumuzda 60 köyün suyu yoktu. Haftada 2 gün 2 saat suyu akıyordu. Millet abdest alamıyordu. Biz büyükşehir olunca bütün köylerimiz su ve yola kavuştu. Yolunu ve suyunu da biz yaptık. Ey siz AK Parti Milletvekilleri. İl Özel İdaresi sizdeyken bu yollara yol ve suyu neden getirmediniz. Bunları en iyi CHP’li belediyeler yapar. Yine sosyal belediyeciliği CHP’li belediyeler yapar. 113 otobüs 42 hat ile Sarı Otobüsleri hizmete soktuk. 286 tane park ve çocuk oyunu yarattık. Aydın’da yaşıyorsanız hiç kimse karnı aç yatağa girmez, hiç kimse soğuktan üşümez. 1 milyar 850 milyon TL’lik yatırım yaptık. 2019 seçimlerinde yüzde 54 ile kazandık. Aydın İl Başkanıma, Milletvekillerime, İlçe Başkanlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza ve partililere teşekkür ediyorum. 8-9 ay önceki seçimlerde Aydın halkına söz verdik. Çok çalışacağız. 18 saat çalışacağız. Gerekirse uyumayacağız, kapı kapı dolaşacağız, çünkü CHP’yi iktidara taşıyacağız. Bizim dönemimizde asfaltsız yol kalmayacak. 100 milyonluk asfalt ihalesi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞINIZI HİÇ BİR ZAMAN YERE EĞDİRMEDİM


CHP örgütlerine kendisine verilen destekten dolayı teşekkür eden Çerçioğlu, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun. Bu zamana kadar başınızı hiçbir zaman yere eğdirmedim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olacağım. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu. Çerçioğlu’nun ardından milletvekilleri konuşmaları sonrasında mevcut Başkan Ali Çankır’ın başkanlığındaki tek liste seçime gidildi.

YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ


Kongrede yeni oluşan CHP Aydın İl yönetimi şu şekilde oluştu: İsmail Acar, Serdar Alptekin, Ali Atasoy, Bilge Balcı, Dilaver Demir, Serkan Doğan, Kaan Erçetin, Mustafa Ertekin, Dursun Evren, Özge İnceoğlu, Okan Kılıç, Seçil Macaroğlu, Tuncay Olgun, Adil Özdemir, Merve Emine Saatçı, Nihat Taşdan, Aytaç Toker, Sinan Tosun, Leyla Uygun, Feridun Uzun, Mehmet Salih Ünaldı, Nurten Üstün, Burak Yılmaz, Mehmet Zeylan

İL DİSİPLİN KURULU


Orçun Akbulut, Vasıf Suha Bayırlı, Nejdet Çağli, Halil Ergün, Nur Gökbel, Nejat Selim Peker, Arife Çevik, Gamze Özdoğan Uncu, Necmettin Ünüvar

KURULTAY DELEGELERİ


Hasbi Akman, Ahmet Deniz Atabay, Mehmet Fatih Atay, Ali Çankır, Özlem Çerçioğlu, Cengiz Çumralı, Yüsran Erden, Ömer Günel, Mehmet Gürbilek, Hasan Karayet, Nurettin Koçak, Polat Bora Mersin, Fuat Öndeş, Ali Kemal Özcan, Tayfun Şahin, Osman Yıldırımkaya