CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları için yapılan 14’ncü Olağan Kongrede Beyaz liste ile Gamze Arslan ve Kırmızı liste ile Nilgün Aktaş aday oldu. Nazilli Lütfi Selek Kültür Selek Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkan adayı Cihat Öztürk ve partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, yapılan konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 350 üyenin oy kullandığı seçimlere beyaz liste ile giren Gamze Arslan 224, kırmızı liste ile giren Nilgün Aktaş 124 oy aldı. Bu sonuçlardan sonra tam 100 oy farkla CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Fizik Öğretmeni Gamze Arslan oldu.

BÜLBÜL İKTİDARI SUÇLADI

Kadının iş hayatına atılmadığı müddetçe özgürlük, demokrasi ve adaletten söz edilemeyeceğini kaydeden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül AK Parti iktidarını suçladı. Bülbül, “Ülke sıralamalarında Türk kadınlarının siyaset ve iş arenalarındaki yerinin çok geride. AKP iktidarı kadını evde görüyor. Kadını ailenin korunması ve anneliğin güçlendirmesi olarak görüyorlar. Ailenin korunması için asgari ücretten, milli hasıladan gelen getiri arttırın, ekonomisini güçlendirin. Anneliğin güçlendirilmesi ise kadını eve kapatmaktır. Kadın iş hayatına atılmadığı müddetçe özgürlük, demokrasi ve adaletten söz edilemez” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

'Birlik beraberlik içinde çalışacağız' diyerek konuşmasına devam eden Milletvekili Bülbül, “İktidar olmak için birlik ve beraberlik içinde olmak şart. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in birlikteliğiyle 31 Mart seçimlerinii kazandık. Bu başarıyı devam ettirecek ve iktidar olmak için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“OMUZ OMUZA MÜCADELEYE DEVAM”

CHP Nazilli Kadın Kolları seçimlerinin bu kadar ilgi duyulmasının kendisini çok memnun ettiğini ifade eden CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, demokrasi için çok güzel olduğunu söyledi. Sevim, “Eski başkan Zeliha Yapsık Toros hanımefendiye zor zamanlarda hasta hasta verdiği mücadele emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bu gün burada hep beraber demokrasi şölenine şahitlik edeceğiz. Bugün burada ne sonuç çıkarsa çıksın, kaybedenin olmayacağı, CHP’nin kazanacağı bir sonuç olacak. Sonuç ne olursa olsun salondaki herkesin iktidar olma yolunda omuz omuza mücadeleye devam etmesini istiyorum ve umuyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu güzel ülkemizi ve çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak CHP’nin iktidarı da siz kadınların eseri olacaktır” dedi.

“KAZANAN CHP OLDU”

Seçim sonunda 100 oy farkla Kadınlar Kolu Başkanı seçilen Gamze Arslan, şenlik ve birliktelik havası içinde seçimleri yaptıklarını ifade ederek, “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Bugün burada emek veren herkese çok teşekkür ederim. İktidara çok yaklaştık, bunu farkettik. Biriz beraberiz. Herkes kazandı. En kısa sürede zaman kaybetmeden çalışmalarımıza başlayacağız. İlk başta destek olan muhtarlarımızı, derneklerimizi ziyaret edeceğiz. Pazartesi’den itibaren çalışmaya başlıyoruz. İktidara giderken hep birlikte biz olup çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.