Germencik'te terzi dükkanı bulunan 60 yaşındaki Ahmet Gürbüz, işini severek yaptığını söyledi. Ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için okumak yerine çalışma hayatına atılmak zorunda kaldığını belirten Gürbüz, "Ailem köyde yaşıyordu. 8 kardeştik ve ailemin ekonomik durumu okumam için pek uygun değildi. Ben de 12 yaşımda ilkokulu bitirdikten sonra çalışmaya başladım" diye konuştu.

DİPLOMALI TERZİ

Sırasıyla lokantada, pastanede ve terzide çalıştığını ifade eden Gürbüz, "Çalıştığım işler içerisinde kafama en çok terzilik yattı. Çırak olarak başladığım meslekte kendimi geliştirmeye karar verdim. Ustamdan mesleğin tüm inceliklerini öğrendim. Terzilik diploması alıp usta olduktan sonra da askere gittim" dedi.

VERGİ SİSTEMİ DÜKKAN KAPATTIRDI

Askerliğini yapmasının ardından kendi dükkanını açtığını kaydeden Gürbüz, peşin vergi sisteminden dolayı açtıktan 3 ay sonra dükkanını kapattığını ve eniştesinin yanında lokantada işe girdiğini söyledi.

“10 YILDIR TAKIM ELBİSE DİKMEDİM”

Lokantada çalışmanın kendisine göre olmadığını anlayınca tekrar kendisine terzi dükkanı açtığını belirten Gürbüz, "İyi giden işlerim, fabrikaların seri kıyafet üretmeye başlaması ile birlikte zayıfladı. Bunun üzerine gelirimi arttırmak için dikiş makinesi tamirini de öğrendim. Dükkanıma gelen makine tamir işlerini de geri çevirmedim, yaptım. Toplam 25 yıl çalıştıktan sonra 2006 yılında emekli oldum. Bir kenara çekilmek yerine mesleğimi hale yapmayı sürdürüyorum. Ancak 10 yıldır takım elbise dikmedim. Şimdi ise genellikle kıyafet tamir işleri yapıyorum. Sağlığım el verdiği sürece mesleğimi yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Eskiden terziliğin sarraflıktan daha çok gelir getiren bir meslek olduğuna dikkat çeken Gürbüz, şimdi ise terzilik mesleğine ilgi duyanın olmadığını sözlerine ekledi.