Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde, 5 kişinin öldüğü çığ felaketinin ardından başlatılan kurtarma çalışmaları sırasında düşen ikinci çığın altında kalarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin'in cenazesi, sabah saatlerinde Çine Devlet Hastanesi morgundan alınarak helallik alınmak üzere Çine’nin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

BABAOCAĞI'NDA HELALLİK ALINDI

Helallik alındığı sırada, üvey babası Niziamettin Koca ve kardeşleri Coşkun ve Efekan gözyaşlarını tutamadı. Şehidin kardeşi Coşkun Keskin'in Kırıkkale'de vatani görevini yaptığı ve abisinin cenazesi için izin aldığı öğrenildi. Aileden ve mahalleliden helallik alınmasının ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin'ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Çine merkez Çarşı Camine götürülmek üzere yola çıktı.

BAKAN SELÇUK'TAN ACILI AİLEYE TAZİYE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Vali Yavuz Selim Köşger, şehit Keskin'in ailesini evinde ziyaret ederek baş sağlığında bulundu. Şehidin annesi Rabia Koca ve eşi Zeynep Keskin'e taziyede bulunan Bakan Selçuk, Şehit Keskin'in kundaktaki 3 aylık bebeği Kumsal'ı kucağına aldı.

'KIZINA DOYAMADIN'

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin için Çine Merkez Çarşı Cami'nde tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin annesi Rabia Koca, eşi Zeynep Keskin Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin'in acılı eşi Zeynep Keskin'in, "Böylemi gelecektin memleketine? Açın tabutunu, bir kere daha görsün memleketini. Ben nasıl yaşarım. Kızına doyamadın” diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

DUALARLA UĞURLANDI

Cenazeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnal, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Çine Merkez Çarşı Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin'in özgeçmişi okunup dualar edildi. Şehit Keskin'in cenazesi onbinlerce kişi tarafından uğurlandı. Şehit Keskin'in cenazesi Karacahayıt İdil Mezarlığında toprağa verildi.