31 Mart'ta Koçarlı Belediye Başkanlığı'na seçilen Nedim Kaplan, 10 aydır ilçesini geliştirmek, kalkındırmak ve marka yapmak için yoğun şekilde çalışıyor. İlçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşları da görmezden gelmeyen Kaplan, kendilerine destek olmak için sosyal sorumluluk projeleri olan halk ekmek ve aşevini hayata geçirecek.

365 GÜN SICAK YEMEK


Kaymakamlığın hizmete açmaları için kendilerine verdiği aşevinde yaptıkları tadilat çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Kaplan, "Hayırsever bir vatandaşımız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na aşevi bağışlamış. Yaptığı bağışta hayırsever, 6 ay kapalı kalması durumunda aşevinin kendisine verilmesi için de şart düşmüş. Kaymakam bey, burayı işletemedikleri için belediyemize verdi. Biz de aşevinin bakımını yaptık. Ramazan ayından önce 365 gün sıcak yemek verecek şekilde aşevimizi hizmete açacağız. Orada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yemek yardımı yapacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK 4 BİN EKMEK


2 ay içerisinde gerçekleştirecekleri halk ekmek projesi ile de halka uygun fiyata kaliteli ekmek sunacaklarını belirten Kaplan, "Yıllar önce yine bir fırınımız varmış, o fırını çalışmaya hazır hale getirdik. Belediye olarak, o fırında halk ekmek markası ile kendi ekmeğimizi çıkaracağız. Hem halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek vereceğiz, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için askıda ekmek uygulamasını başlatacağız. Fırınımız, iki ay içerisinde hizmete girecek. Günlük 4 bin adet ekmek pişirmeyi planlıyoruz" dedi.