Olay, Hıdırbeyli Mahallesi'nde 2 yıl önce gerçekleşen olayda, bakkal işleten evli ve üç çocuk babası Serkan Horzum, bakkala olan borcunu ödemediği için tartıştığı Selim Cesur tarafından bakkal dükkanında pompalı tüfekli öldürüldü. Olayın ardından kaçan Cesur, jandarma ekiplerince suç aletiyle yakalanarak tutuklandı.

CEBİMDEN PARAMI ALDI

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan sanık Selim Cesur karar duruşmasına çıktı. Sok kez savunmasını yapan Cesur, “Kızımın kredisi için bankadan para çekmiştim. Üç arkadaş Kuşadası’na gidip eğlencede paranın bir kısmını harcadık. Cebimde 13 bin lira para vardı. Alkollüyken uyuyakaldım, cebimdeki parayı almışlar. Bu parayı Serkan, cebimden aldı. Dükkanın önünden geçerken benden daha önce içtiğim iki kutu biranın parasını istedi. Ben de kendisine cebinden aldığı parayı ödemesini söyledim. Bana tehdit ve hakarette bulundu, ağza alınmayacak küfürler etti. Ben de kendimi kaybettim. Bir anlık öfkeye yenildim” diye konuştu.

“O BENDEN DAHA FAZLA SUÇLU”

Bir önceki duruşmada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı ise sanığın cinayeti kasten işlediğini belirterek müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme heyetince son sözü sorulan sanık Cesur, "Pişmanım, ancak ben ne kadar suçluysam, öldürdüğüm kişi benden daha fazla suçlu" dedi. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti sanığa, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadan müebbet hapis cezası verdi.