Yangın, saat 17.30 sıralarında Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Yaylalı Mahallesi Sarayaltı Caddesi 17 numarada Ali (69) - Dursun (66) Neket çiftinin yaşadığı müstakil evde meydana geldi. Ocağın gaz kaçırması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın sonucunda 4 odalı ev kullanılmaz hale geldi. Dursun Neket'in mutfakta bir yandan yemek hazırlayıp, bir yandan da çay suyu kaynatırken ocağın bir anda alev aldığı ve kontrplak tavanın tutuştuğu iddia edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile birlikte yangına yardıma koşan ilçe halkı, kovalarla ve hortumlarla yangını söndürmeye çalıştı. İç içe evlerin olduğu dar sokakta park halinde bulunan ve sahibi ortada olmayan araçlar ise vatandaşların el birliği vermesiyle çekildi.

"BU YIL NE ÇOK ÇALIŞTIM HEPSİ GİTTİ"


Yangın ilk çıktığı anda söndürmek için çaba harcayan ve komşularının zoruyla evden çıkarılan Dursun Netek, “Dün araziye gitmiştik. Bugün yağmurdan dolayı evde kaldık. Küçük ocağa çay koymuştum. Bir anda pat dedi, alev aldı, bir duman bürüdü” şeklinde olay anını anlatırken, “Bu yıl ne çok çalıştım, hepsi gitti” diyerek gözyaşı döktü. Yaşlı kadını komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

"YAĞLARIM VAR DİYEREK EVDEN ÇIKMAK İSTEMEDİ"


Yaşlı çifti dışarı çıkartan komşuları Elif Uğur, “Evde oturuyordum, camdan dumanların geldiğini gördüm, dışarı çıktım hemen. Ev yanıyordu. Hemen itfaiyeyi aradım. Kadını sürükleye sürükleye dışarı çıkardım. Yağlarım var dedi, çıkmak istemedi. Daha sonra eşim geldi, ikisini de çıkardık dışarı” şeklinde konuştu.

BİTİŞİKTEKİ EV KURTARILDI


Olaya Aydın Büyükşehir Belediyesine ait iki itfaiye ve bir su tankeri müdahale etti. Yangının büyük olması sebebiyle izinde olan personel de olay yerine intikal ederken, ikinci itfaiye park halindeki araçlar sebebiyle olay yerine güçlükle girebildi. Ekiplerin müdahalesi ile bitişikteki ev yanmaktan kurtarılırken, emniyet ekipleri de olay yerinde güvenlik önlemi aldı.