16-17 Nisan tarihinde yapılacak olan festival öncesi Yenipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi Vurmalı Çalgılar Topluluğu hazırlıklarını sürdürüyor. Toplam 25 öğrenciden oluşan topluluk, Müzik Öğretmeni Ömer Polat tarafından çalışmalarına devam ediyor.

“MÜZİK YAŞAMDA ÇOK ÖNEMLİ”


Yaklaşık 1,5 yıllık çalışma sonucu eserlerin sergilenmeye başladığını kaydeden Müzik Öğretmeni Ömer Polat, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Müzik, yetersizliği olan çocukların eğitimlerinde kullanılan ve tüm gelişim alanlarını da destekleyen bir disiplin alanı olduğunu kaydeden Öğretmen Polat, “Ayrıca yetersizliği olan çocuklarla iletişim kurmada yararlanılacak en etkili yollardan biridir. Müzik, diğer insanların yaşamında olduğu kadar, ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocukların yaşamında da önemlidir. Çocukların bireysel farklılıklarına göre düzenlemelerin yer aldığı bir müzik eğitimi, onların bu alanda yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlar. Müzik dersinde bireysel ve gelişim özelliklerine dikkat edilerek plânlama yapılmasına ve her çocuğun performansı doğrultusunda gelişimine uygun olanaklar sağlanmasına çalışılmalıdır. Ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklara verilecek müzik eğitimiyle, göz kontağı kurma, sesleri tanıma, sesleri ayırt etme, sesin kaynağını bulma, vücudunu tanıma, basit ritm tutma, basit müzikli oyunlar oynama, yeni sözcükler kazanma, müzik aletlerini öğrenme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Ritm tutma çocukların yaşantısında çok önemlidir. Çünkü çocuk müziği sessizce oturup dinlemez, hareket etmek ister. Ritm ve müzikli hareketler çocuğun kendi yeteneklerini ve bu yeteneklerinin sınırlarını keşfetmesine yardımcı olur” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Vurmalı Çalgılar Festivaline başvurusunu yaptıklarını belirtirken, onay gelmesi halinde Yenipazar’ı ve Aydın’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.