İncirliova Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıyı, Belediye Başkanı Aytekin Kaya yönetti. 2 önerge ile 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıyı, İncirliova Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ne Acarlar Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nden iki dükkan tahsisi hususu gerdi.

"CANLANDIRACAĞIZ"


Açıklama yapan Başkan Kaya, kooperatifi kendisi değil, bir önceki dönem Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin kurduğunu belirterek, "Seçimden sonra kooperatif ortada kalmış. Hep birlikte kooperatifi canlandıracağız. Bunda karşı gelinecek, itiraz edilecek bir şey yok" dedi.

"ACARLAR İSTEMİYOR"


Kooperatifin kuruluş sözleşmesini incelediğini dile getiren Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Sözcüsü Hatice İrik de, "Sözleşme hakikaten güzel hazırlanmış. Fakat paylar ödenmemiş. Sadece imza olarak yapılmış. Askıda bekleyen bir kooperatif ve desteklenmesi gerekir. Ama Acarlar, kooperatif için uygun değil. Bizimle görüşen Acarlar halkı, kooperatifi istemiyor. Acarlar dışında getirilecek yerleri kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Dükkanların ne camı, ne de penceresi kalmış" diyen Başkan Kaya ise, kooperatife tahsis edilmesi halinde dükkanlara zarar verileceğine inanmadığını söyledi.

DSP'DEN MİLLET İTTİFAKI'NA DESTEK


Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından oylama sunulan söz konusu madde, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin 'hayır' oylarına rağmen Millet İttifakı ve DSP meclis üyelerin 'evet' oyları ile kabul edildi. Alınan karara göre dükkanlar pazarın kurulduğu günler hariç kooperatife 10 yıl süreyle tahsis edildi. Kooperatif, bu yıl için her bir dükkan için belediyeye KDV hariç 350 TL kira ödeyecek. Kira ücreti ise her yıl yasal kira artışı oranında güncellenecek.

SPORA 249 BİN LİRAYA KADAR DESTEK İMKANI


Başkan Kaya'ya belediyenin çöp konteyneri ihtiyacının karşılanması amacıyla Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile işbirliği yapma ve amatör spor kulüplerine maksimum 249 bin liraya kadar yardım yapma yetkisi verilmesi ile devam eden toplantı; 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin arasında bilgi yarışması düzenlenmesi için çalışma yapılmasına karar verilmesi ile sona erdi.