Eşi ile birlikte Karacasu’daki evine 5 kilometre uzaklıktaki arazisine hemen her gün giderek ürünleri yetiştirip en taze şekilde ilçe pazarına çıkaran Ayşe Erpek’in doğal mahsülleri kısa sürede tüketiliyor. O hafta kalmayan ürünlerini soran müşterilerine, “Allah nasip ederse haftaya” diyerek güleryüzü ile uğurlayan Ayşe Nine, “Burada helalinden kazandım mı benden bahtiyar kimse yoktur” diyor.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Enginar, yer alması, kabak ve ceviz gibi ürünlerini her hafta tezgaha çıkaran 3 çocuk annesi Erpek, “Dandalaz’da bahçem var. 45 yıldır hem yetiştiriyorum hem satıyorum. Enginar, yer elması, kayısı, ceviz yetiştiriyorum. Yediğimi yerim, yemediğimi satarım. Müşterilerim memnun. Memnun almasalar almazlar. Hesap yapabiliyorum ama yaşımı unuttum artık. 3 çocuğum var. Çok şükür Allah’ıma çalışmaya devam ediyorum. Anamdan doğdum doğalı çalışıyorum” dedi.

“BENDEN BAHTİYARI YOKTUR”

Çalışmaktan yorulanlara neler söylemek istediğini sorduğumuz Ayşe Nine, “Geliri vardır çalışmazlar. Kendilerinin bileceği iştir. Buradan helalinden kazandım mı benden bahtiyar kimse yoktur. Ben hem çalışmayı sevdiğimden hem de evime katkı olsun diye bunları yetiştirip satıyorum. Çok mutluyum. Ömrüm yettiğince yetiştirmeye ve satmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“ÖRNEK BİR İNSAN”

Ayşe Nine’nin müşterilerinden Mustafa Güngördü, “Tüketici değil üretici bir kıymetimiz. Ekonomik anlamda ilçesine de değer katıyor. 40 yıldır ürettiği şeyleri satıyor. Bu örnek bir durum. Tebrik ediyorum. Ellerinden öpüyorum. Allah ona bol kazançlar versin” şeklinde konuştu.