Aydın'ın Söke ilçesinde gerçekleştirilen güvenlik toplantısına, ilçede görev yapan daire amirleri ve müdürleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Söke tren garında ve çevresinde yapılan düzenlemelerin ana gündem olarak masaya yatırıldığı güvenlik toplantısında TCDD Genel Müdürlüğü Söke Gar Şefi Sadık Satılmış Şener, tren garında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Gar Şefi Şener; "Genel müdürlüğümüz olarak Söke tren garımız da yapmış olduğumuz çalışmalar hem görüntü olarak hem de çevre düzenlemesi olarak ilçemize değer kattığını belirtmek istiyorum. Gar çevresinde yapmış olduğumuz düzenlemeler yanında 28 adet güvenlik kamerası ile 24 saat kontrol edebiliyoruz. Konu hakkında ilçe emniyet müdürümüze de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Olası bir olumsuzluk durumunda emniyet güçlerimiz 3 dakika içerisinde yerinde müdahale ediyorlar. Hemzemin geçitten itibaren tren yolunun Söke bitimine kadar olan bölümünde de tertemiz bir görünüm sağladık" diyerek çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

"TREN MÜZESİ AÇMAYI PLANLIYORUZ"


Söke'nin deprem fay hattının tam merkezinde bulunan bir konumda olduğunu hatırlatan İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; "Geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya illerinde yaşanan depremde yaşanan can kayıpları bizlere gösterdi ki her ilimiz veya her ilçemizde depremle iç içe yaşıyoruz. Bizlerde bu olumsuzlukları yaşamamak için bir an önce gerekli tedbirleri almalıyız. Örneğin binalarda kullanılan demirlerin ömürleri 50 yıldır. Bu günden itibaren 50 yıl geriye giderek bu eski veya ömrünün 50 yılını tamamlamış binaların yeniden yapılması daha uygun olacaktır. Hükümet konağımız için de biz inceleme istedik ödeme istedik. Bu analizlerin yapılabilmesi için. Bu dönüşüm kolay bir dönüşüm değil fakat bir canı kurtarabilmek için bu tür çalışmaların mutlaka yapılması lazım.
Tren garında yapılan çalışmalar hakkında bende yakından takip ediyorum ve çalışmalar ilçemize değer katıyor. Tren garımızın uygun bir yerine de bir adet Tren müzesi açmayı planlıyoruz. Uygun görüldüğü zaman bu müzeyi inşallah Söke’mize kazandırırız" dedi.

YATIRIMCILAR, ARITMA TESİSİNİ BEKLİYOR


Okulların ikinci eğitim ve öğretim döneminin başladığını hatırlatan Tahsin Kurtbeyoğlu; "İlçe emniyet müdürlüğü görevlileri ile birlikte taşıyıcı firmalara karşı denetimlerimiz devam ediyor. Okullarımızdaki kantinlerimizin denetimleri devam ediyor. Bu denetimler habersiz şekilde yapılması daha uygun olacağını belirtmek isterim. Organize Sanayi Bölgemizde de çalışmalar devam ediyor. Bu bölgemizde arıtma tesisimiz yatırım programına alındı ve bu programın resmi gazetede yayınlanmasını bekliyoruz. Akabinde 2020 yılı içerisinde arıtmayı kurmak istiyoruz. Burada mevcut tesislerimiz faaliyete geçmeleri için arıtma tesisinin hizmete girmesini dört gözle bekliyorlar. Tarım bakanlığımızdan uygun görüşlerini almıştık. Genişleme anlamında yaklaşık iki ay oldu cevap bekliyoruz. Sanayi Bakanlığımız nezdinde de görüşlerimiz devam ediyor. Uygun görüldüğü anda ise 650 dönümlük bir alanda genişletme çalışmalarına başlayacağız.henüz bu çalışmalar için müracaat eden firmalar mevcut, bizlerden haber bekliyorlar" ifadelerini kullandı.

"REKTÖRÜMÜZÜN SÖZÜNE GÜVENİYORUZ"


Son günlerde gündemde olan ADÜ Senatosu kararına da değinen Kaymakam Kurtbeyoğlu; "Son konumuz da üniversite hakkında sizlerle paylaşmak istiyorum. 9 bin 700 metrekare kapalı alanı bulunan 5 katlı 42 derslik, ikisi 200 kişilik derslik amfi boyutunda 32 öğretim üyesi odası olmak üzere kocaman bir binamız var. Bu binanın iki katının bir katını üniversitemiz şu anda kullanıyor. Fakat bu binanın yüzde 60'ı kullanılamıyor. 2017 yılı verilerine göre 6,5 milyona mal olan bir üniversitemiz. Rektörümüzün vermiş olduğu sözlere güvenerek bu üniversitemiz en kısa zamanda açılmasını ümit ediyoruz. İnşallah en kısa sürede eğitim-öğretime açılır’’ diyerek sözlerini tamamladı.