24 Ocak Cuma günü Elazığ’da 6.8 şiddetinde meydana gelen depremde 41 vatandaşın yaşamını yitirmesi ve binlerce vatandaşın yaralanması ve ardından Manisa'da meydana gelen depremler Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Aydın'ın deprem kuşağında yer almasından dolayı bütün okullarda deprem tatbikatı yapılması kararı alındı. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bütün okulların katılacağı tatbikat 10-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Tatbikatlar öncesi tüm okullarda deprem anında yapılacaklar ve bir deprem çantası nasıl hazırlanır gibi konularda eğitimler verileceği ardından da deprem tatbikatları yapılacağı belirtildi.

“ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENECEK, FARKINDALIKLARI ARTACAK”

Konuyla ilgili bilgi veren Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, tatbikatların öğrencilerdeki deprem bilincini artırmak için yaptıklarını dile getirdi. Müdür Şimşek, “Deprem tatbikatı 10 Şubat ve 14 Şubat tarihleri arasında yapacağız. Nazilli Kaymakamlığının oluruyla 10-14 Şubat tarihleri, arasından İlçemizdeki bütün okullarda tatbikatlar yapacağız. Bu tatbikatlarda amaç öğrencilerimizde deprem gerçeğini öğreterek, tedirginlikleri, korkularını yenmek için eğitimlerde vereceğiz. Çocuklarımız deprem anında rahat olsunlar diye, meşhur deprem çantasından neler bulunması lazım gibi. Eğitimlerden sonra çocuk eve gidecek anne, baba bir deprem çantası bizde yapalım diyecek. Çocuklarda tedirgin olmayacak, bilinçli olacak." dedi.

“YIKIM KARARI OLAN OKULLAR VAR”

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek ayrıca, okul binalarıyla ilgili çalışmaların önceden yapıldığını söylerken, “Güçlendirme ve yıkım kararı olan okullar var. Yıkım kararı olan okullar zaten boş. Bilinçli olmak lazım. Kamu daireleri genel olarak iyi durumda” ifadelerini kullandı.