Efeler 2. Sanayi Sitesi’nde geçen yıl mart ayında eşi Zeynep Öztürk'ü (45) bıçakla yaraladıktan sonra zincirle boğarak öldüren sanık Ercan Öztürk'ün davasında karar açıklandı. Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Ercan Öztürk ve avukatı ile oğlu M.Ö. ile Zeynep Öztürk’ün ailesi ve avukatları katıldı. Zeynep Öztürk’ün ailesinin avukatı Erol Ertuğrul, sanığın işyerinin kapı ve penceresiyle birlikte kepengini de kapatmış olmasının cinayetin tasarlayarak işlendiğini ve eşine karşı yapılan eylemden dolayı sanığın herhangi bir indirim uygulanmadan en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

ANNEM AİLEMİZE DEĞER VERMİYORDU


Söz alan Zeynep Öztürk’ün oğlu M.Ö., aile içinde yaşananları en iyi kendisinin bildiğini belirterek, “Anne ve babam arasında yaşanan tartışmaları ben şahit oldum. Tartışmaları hep annem başlatıyordu. Bu aileye annem değer vermiyordu. Annem beni umursamış olsaydı, 4-5 ay beni görmeye hiç gelmez miydi? Babamla ilgili tüm suçlamaları reddediyorum. Babamın ceza indirimi almasını istiyorum” dedi.

ÇOK PİŞMANIM


Sanık Ercan Öztürk ise, pişman olduğunu belirterek, “Çok pişmanım. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Ben hem kendisinden hem de ailesinden özür diliyorum. Dükkana gelmese bu olay yaşanmazdı. Çok pişmanım” dedi. Karar verileceği belirtilerek son sözü sorulan sanık Öztürk, “Takdir mahkemenindir” diye konuştu.

‘HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ”


Kısa bir ara veren mahkeme, “Eşi kasten öldürme” suçundan sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Maktulün sanığa hakaret ettiğini, sanığın bu sinirle hareket ettiğini gerekçe gösteren mahkeme, “Haksız tahrik” indirimi uygulayarak cezayı 24 yıla indirdi. Mahkeme, sanık hakkında 4 yıl da iyi hal indirimi uyguladı.

“KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ”


Zeynep Öztürk’ün babası Ahmet Adlı ve kardeşi Osman Adlı, duruşma sonrası adliyenin önünde basın açıklaması yaptı. Baba Adlı, “Üst sınırdan alması gerekirdi. Cezayı az verdiler. Kızımın bu kadar seveni varken öleni kötü duruma düşürdüler. Damadımın yalan söylediği ortada. Cenazesinde 500 tane çelenk vardı. En az 100 sene vermeleri gerekirdi” dedi. Ablasına 26 yıl eniştesi tarafından işkence yapıldığını dile getiren Osman Adlı ise “Daha önce darp raporları göz önünde bulundurulmayıp telefonundaki mesajlar dikkate alındı. Mesajdan insan mı öldürülür? Bu kadar basitse bu olay o zaman serbest bıraksınlar” diye konuştu. Aydın Kadın Hakları Derneği Başkanı Habibe Gürer ise sanığa verilen 20 yıl hapis cezasının kadın cinayetlerini engellemeyeceğini, teşvik edeceğini dile getirdi. CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, ise kadın cinayetlerine karşı olduklarını belirterek Öztürk’ün babasına destek olacaklarını ifade etti.