Corona virüsü nedeniyle 259 kişinin hayatını kaybettiği Çin'in Wuhan kentinden Hava Kuvvetlerine ait 'Koca Yusuf' uçağıyla 42 kişi Türkiye'ye getirildi. Türkiye'ye gelen kafilede, ailesini riske atmak istemeyen Aydınlı Volkan Alacaoğlu'nun eşi Pan Caigun ve 3 yaşındaki oğlu Shucheng Pan yer almadı. Türk yetkililer, Alacaoğlu'na istedikleri zaman ailesini Çin'den Türkiye'ye tahliye edeceklerini bildirdi.

BULUNDUKLARI BÖLGE GÜVENLİ


Eşi ve oğluyla birlikte kendisinin de 4 Aralık'ta Çin'e eşinin ailesini ziyaret için gittiklerini dile getiren Volkan Alacaoğlu, "Eşimin ailesin ziyaret için ben, eşim ve oğlumla birlikte 4 Aralık'ta Çin'e gittik. Ben iki hafta sonra geri döndüm. Eşim ve çocuğum Çin Bayramı'nı kutlamak için orada kaldı. Çin'den dönüş için ailem 29 Ocak'ta uçak bileti almıştı. Wuhan şehrinde ortaya çıkan bu hastalık nedeniyle ülkemize dönüş yapamadılar. Türkiye Cumhuriyeti Çin Konsolosluğu yetkilileri, eşim ve oğlum için tahliye talebinde de bulundular. Eşim ve oğlum Çin vatandaşı olduğu için Çin Hükümeti'nden özel izin alınması gerekiyordu. Allah razı olsun, Türk yetkililer tahliye için tüm imkanlarını seferber ettiler. Ancak eşimle oğlumun bulunduğu Xiangyang kentinde çok fazla hastalık vakası yok. Eşim ve oğlum 250 kilometre uzaklıktaki Xiangyang kentinden, virüsün yüzde 90 etkili olduğu Wuhan kentine gitmek istemedi. Bindikleri aracın plakası yetkililere bildirilip tahliye işlemi gerçekleşecekti. Bulundukları bölge Wuhan'dan daha güvenli olduğu için tahliye edilmek istemediler. Türk konsolosluğu Wuhan girişinde eşim ve oğlumu alıp güvenli bir şekilde uçağa ulaştırabileceklerini de söylediler. Risk atlatılıncaya kadar ailem bulundukları yerden çıkmak istemiyor" dedi.

MASKE SIKINTISI YAŞANIYOR


Türk yetkililerin kendisini arayıp bilgi verdiğini ve ailesiyle de sürekli görüştüğünü dile getiren Volkan, "Şuan eşim, anne ve babasıyla birlikte kalıyor. Kaldıkları evden dışarı çıkmıyorlar. Kapı ve pencereleri hep kapalı. Bir yıllık gıda ihtiyaçlarını stoklamışlar. Bulundukları bölgede hastalıktan ölen olmamış. Ancak en büyük sıkıntıları maske. Maske kalmadığını ve bu yüzden hastalığın yayılması endişesi taşıyorlar. Eşim ve oğlumu çok özledim. Onlara kavuşacağım günü iple çekiyorum" diye konuştu.