CHP Didim İlçe Kadın Kollarının seçimi yapıldı. Belediye Düğün salonunda yapılan kongreye CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Didim Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Kurt ve Zeynel Şener ile millet ittifakı meclis üyeleri, CHP ilçe yöneticileri ile kadın kolları üyeleri katıldı.
Kongrenin divan başkanlığını CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir yaparken, kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kongrede ilk konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız konuşmasının başında Elazığ ve Malatya’da depremde hayatını kaybedenleri anarak, yaralılara acil şifalar diledi. Deprem vergileri üzerinden iktidara yüklenen Yıldız, konuşmasında AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’u da eleştirdi. Didim’deki hastane sorunu üzerinden Yavuz'a sataşan CHP’li Yıldız, Balık çiftlikleri ve OSB ile Aydın genelindeki JES’ler üzerinden eleştirilerde bulundu.
CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise konuşmasında kadınların parti içerisinde gücünden bahsederek CHP’nin başarısında kadınların payının yüksek olduğunu ifade etti. Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’u yeni hastane yapılması ve Cem evi tapu sorunu üzerinden eleştirerek, Altınkum’daki vakıflar binasının Bakanlık üzerinden askıya çıkarılmasını da set sözlerle tepki gösterdi.

“ESKİ BAŞKANI PLAKET VE ÇİÇEK VERİLDİ”


Konuşmaların ardından yerel seçimler sonrasında yoğun işleri nedeniyle görevinden ayrılan CHP Didim İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Figen Çakmakgil’e İlçe Başkanı Koçak tarafından teşekkür plaketi verilirken, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’de çiçek vererek Çakmakgil’e teşekkür etti.

“YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU”


Ardından konuşan CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt, eski başkan Figen Çakmagil’in görevini bırakmasının ardından yaklaşık 5 aydır görevi sürdürdüğünü kaydederek, 18 yaşından beri CHP’nin içerisinde olduğunu belirtti. 2012 yılında Didim’e yerleştiğini kaydeden Kurt, ilçede 8 seçim yaşadıklarını ve parti içerisinde bir çok görev aldığını ifade ederek, kadınların gücünü ve önemini alanlarda gösterdiklerini dile getirdi.
Ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Arzu Kurt başkanlığındaki Didim CHP’nin kadın kolları yönetiminde şu isimler yer aldı; Saliha Aygün, Sultan Bulut, Sibel Demir, Hülya Dedeoğlu, Gülcan Doğan, Vicdan İnanç, Hatice Kılınç, Üslen Kaya, Iraz Tarımer ve Songül Yıldırım.