Aydın'a gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında iktidar olacağını savunmuştu. Özel'in açıklamasını değerlendiren AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz da, CHP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu iddia ettiği HDP ile birlikte hareket ettiği ve istemezük zihniyetine devam ettiği sürece asla iktidar olmayacağını söylemişti. Yavuz'a CHP'den çok sert yanıt geldi. Yazılı açıklama yapan Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Yavuz'un adeta gaflet ve dalalete düştüğü, yerel seçimlerde halkın kendilerine attığı tokatla şoka uğradığı, yaşadığı sarsıntıyla ne söylediğini bilmediği ve yapılacak olan genel seçimlerde ise halkın kendilerine "artık yeter" diyeceğini çok iyi bildiği için asılsız, boş ve gereksiz bir açıklama yaptığını iddia etti.

Yavuz'un akıl tutulması yaşadığını öne süren Çankır, "Geçmiş yıllardan bugüne insanları ayrıştıran, diline dinine, ırkına göre ötekileştiren işlerine geldiği zaman kardeş, işleri bittiğinde terörist, zillet ilan edenlerin bugün bizleri suçlaması bir akıl tutulmasının örneğidir. Sadece oy alabilmek için terörist başlarının mektubunu okuyanlar, daha 2019 yerel seçimlerde devletin resmi televizyonunda terörist başının kardeşini yayına çıkartıp seçim kazanma hırsına bürünenler, Oslo'da teröristle görüşüp Habur'da terörist karşılayan, Barzani’yi resmi törenle karşılayan, 17-25 Aralık olayından önce FETÖ terör örgütünün uşaklığını yapanlar önce kendi paçalarındaki pisliği temizlemesini bilmelidir" ifadelerini kullandı.

Partisinin geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye Cumhuriyeti'nin zaptedilmez bir kalesi olduğu kaydeden İl Başkanı Çankır, "Bizler cemaatlere, kişilere, tarikatlara kulluk yapan değil halkını baş üstünde tutup değer veren bir anlayışa sahibiz. Bizlerin geçmişinde Kuvayi Milliye ruhuyla dört bir yanı çevrilen ülkemiz için kurtuluş mücadelesi veren atalarımız varken, onların geçmişinde kirli pazarlıklar, FETÖ, Oslo, Habur var. Sayın Yavuz'a tavsiyem CHP’yi suçlamadan önce kendi kutulara sakladıkları geçmişin kirli sayfalarına bir daha göz gezdirip okumasıdır" dedi.