İncirliova'da 2 bin 800'ü aktif olmak üzere toplam 9 bin 700 üyesi olan Ziraat Odası, üyelerini tarım ve hayvancılık sektörünün yeni bilgi ve teknolojileri ile buluşturmak için 9 Şubat'ta İzmir Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na götürme kararı aldı. Fuara gitmek isteyen çiftçiler, Ziraat Odası, mahalle muhtarlıkları veya delegelere isimlerini yazdıracak. Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, talep eden her çiftçiyi fuara götüreceklerini açıkladı.

"35 ARAÇLA FUARA GİDECEĞİZ"

Göreve geldikleri 2015 yılından beri üyelerini, İzmir ve Denizli'de tarım ve hayvancılıkla ilgili düzenlenen fuarlara götürdüklerini belirten Kaykı, "5 yıldır düzenlediğimiz fuar gezilerimize en az 370, en çok 570 çiftçimiz katıldı. Bu sene ise fuar gezimize çiftçimizden rağbet çok. Büyük bir ihtimalle 30-35 araç ile fuara gideceğiz" diye konuştu.

ÇİFTÇİLER FUAR GEZİSİNDEN MEMNUN

Çiftçilerin sektörde yaşanan gelişmeleri özellikle fuarlar aracılığıyla takip ettiklerine işaret eden Kaykı, şunları kaydetti: "Fuara çiftçimizi niye mi götürüyoruz? Çiftçimiz fuarda işiyle ilgili yeni bilgiyi öğreniyor, son teknolojiyi görüyor. İhtiyacı olan ekipmanı da satın alıyor. Fuara gitmenin ne kadar faydalı olduğunu bizzat çiftçimizin ağzından duyuyoruz. Son teknoloji ekipmanlardan alan çiftçimiz, yaptığı üretimden daha fazla kar elde etme imkanına kavuşuyor. Şu anda dededen kalma çiftçilik yöntemleri ile tarım ve hayvancılıktan para kazanmak pek mümkün değil."

ŞİRKETLE ANLAŞTI

Fuar şirketi ile anlaştıklarını ifade eden Başkan Ali Kaykı, "Çiftçimizi fuara biz ücretsiz olarak getirip götürüyoruz. Ancak oda olarak fuara götürdüğümüz çiftçi sayısı kadar da fuar şirketinden para alıyoruz. Yani odanın parasını, fuar gezisi için neredeyse hiç harcamıyoruz" dedi.