24'üncü EMITT Fuarı'na tur firmaları ve otellerin yanı sıra il ve ilçeler de kendi tanıtımlarını yapmak için katılırken, temiz havası ve tarihi dokusuyla tanınan Didim’de fuarda tanıtıldı. Fuarın ilgi odağı olan Didim standını ziyaret eden yerli yabancı turizmci ve turistleri Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu, Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar ve Didim Ticaret Odası Başkan Vekili Hikmet Atilla karşılayarak, Didim’in doğası ve tarihi dokusu hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler. EMITT 2020 hakkında değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay; "2020 için Türkiye özellikle yurt dışı turizm imajıyla çıtayı çok yükseltti, Turizm Sektörünün başında işi bilen insanların olması hepimize bir güven veriyor. Sektörün kapasitesi oldukça yüksek düzeyde artış gösterdi. Bu yükselmeden dolayı Turizmciler moral bularak yeni yatırımlara başladılar. Didim’de 2020 yılı sezon sonu itibaren başlayacak otel yatırımları var. Birçok yatırımcı rotasını Didim’e çevirmiş durumda. Bizim çok fazla betonlaşmadan, nitelikli yatak kapasitemizi arttırmamız lazım” şeklinde konuştu.

DİDİM TERCİH EDİLMEYE BAŞLANDI

Başkan Atabay, “Küçük işletmelerinde turizmde bir lokomotif olduğuna ben her zaman inanıyorum ve onları genel alanlarda destekleyerek iş hayatlarına devam etmelerini sağlamaya çalışıyoruz, Didim olarak 40 ülkeye yakın turist alıyoruz, bu önemli bir yelpaze, çünkü her keseye her ülkeye hitap edecek otellerimiz var. Bu anlamda Didim tercih edilmeye başlandı.” dedi.

"FESTİVALLER TURİZMİ OLUMLU ETKİLEDİ"

Didim’de düzenlenen festivallerin Turizmin artmasında büyük bir rol oynadığını belirten Atabay; "İlçemizde göreve geldiğimiz andan itibaren festivaller düzenleyerek turizmi 12 aya çıkartacağız demiştik. Düzenlemiş olduğumuz festivallerin, ilçemiz turizminin artmasında ne kadar etkili olduğunu gördük. Özellikle Vegan dostu kent olmamız, bu sene 4'üncüsünü yapacağımız Didim Vegfest imajımızda pozitif alanda bir değişikliğe yol açtı. Bunun gibi bir çok festivalimiz var, yeni başlayacak olduğumuz festivallerde var, bizde Didim olarak hedeflerimiz yükselttik bu hedeflere ulaşabilmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.