Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde, ücretli öğretmen Sinan Göl ve ev kadını Hatice Göl'ün ilk çocuğu Yusuf Kamil, milyonda bir görülen 'tibial hemimelia' (doğuştan kaval kemiği yokluğu) hastası olarak dünyaya geldi. Minik Yusuf Kamil'in sağ bacağındaki sorunun tedavisi için ailesi doktorlara gitti ancak bir sonuç alamadı. Baba Sinan Göl, oğlunun tedavisi için İstanbul'daki özel bir hastanede çalışan Uzman Doktor Cengiz Çabukoğlu ile iletişime geçti. Doktor Çabukoğlu da tedavinin uzun süreceği ve sabırlı olunması gerektiğini aileye anlatarak tedaviye başladı. Çocuğun ilk ameliyatı, 28 Haziran 2018'de henüz 6 aylık bebekken gerçekleştirildi. Ameliyatla fibula kemiği, kaval kemiğinin yerine konuldu. Ardından da haftanın 2 günü fizik tedaviye başladı. Ameliyatın ardından gerçekleşen yoğun tedaviler sonunda minik Yusuf Kamil, ilk kez 1.5 yaşında yürüdü. Şu an 2 yaşında olan, sağ bacağı sol bacağına göre 5 santimetre kısa olan ve özel ayakkabı sayesinde yürüyebilen 2 yaşındaki Yusuf Kamil'in tedavi süreci kapsamında, doktorlar kemik uzatma ameliyatı olması gerektiğini söyledi. İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Cengiz Çabukoğlu, yapılacak ikinci ameliyat için Göl Ailesi'nden 20 bin TL istedi. Baba Göl'ün ameliyatı karşılayacak gücü olmamasından dolayı yardım isteği Ses Gazetesi’nde haber olarak yer aldı. Ailenin içinde bulunduğu durumu Ses Gazetesi’nden öğrenen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, aileyle görüşüp durumlarını tam olarak öğrendikten sonra Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mazhar Semih Baskan ile görüşüp ameliyatın ücretsiz olarak yapılması için ricada bulundu. Prof. Dr. Baskan, Uzman Doktor Cengiz Çabukoğlu ile görüştükten sonra, fakülte olarak tüm masraflarını karşılayıp, küçük Yusuf Kamil'in ameliyatının ücretsiz olarak yapılmasını kabul etti.

AMELİYAT ÖNCESİ MORAL ZİYARETİ

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Pazartesi günü gerçekleşecek olan ameliyat öncesi Yusuf Kamil ve ailesini, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve NAZENDER eski başkanı Tayfun Yazıcı ile birlikte ziyaret ederek moral verdi. Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mazhar Semih Baskan ve Uzman Dr. Cengiz Çabukoğlu'na teşekkür eden CHP’li Bülbül, "Ailenin durumunu göz önünde bulundurup, ameliyatı ücretsiz yapmayı kabul ettikleri için öncelikle hastane yönetimine çok teşekkür ediyorum. Ailemize de şimdiden geçmiş olsun diyor, ameliyatın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanının çok iyi bir yaklaşım sergilemesi bizleri mutlu ederken, araştırdığım kadarıyla da doktorunuz çok başarılı birisi. İstanbul ziyaretimde onlara mutlaka uğrayarak teşekkür edeceğim. Şuan bizlerin tek mutluluğu Yusuf'un yüzünü güldürecek olmamız. Ücretli öğretmenliğin zorluklarını, engelli bireylerin ailesi olmanın zorluklarını yakından biliyoruz, duyuyoruz ve görüyoruz. Bizler Aydınlı vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bundan sonra da yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Sosyal devlet olmanın gereği bize düşmemeli ama biz üzerimize düşen bir şey varsa mutlaka her zaman yapacağız. Bizler vekiliz, milletimizin, Aydınlıların vekiliyiz. Onların sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yusuf Kamil’in durumunun takipçisi olacağım. Çünkü çocuğumuzun sağlık sorunu kısa vadeli çözülecek bir şey değil. İnşallah uzun soluklu nasıl bir çözüm bulunması gerekiyorsa onu sağlamaya çalışacağız” dedi.

“ZORLU SÜREÇLERİNDE DESTEKÇİLERİ OLACAĞIZ”

NAZENDER eski Başkanı Tayfun Yazıcı ile birlikte İstanbul yolculuğu öncesi Yusuf Kamil ve ailesini otogarda uğurlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da; “Allah yar ve yardımcısı olsun. Zor bir süreç. Gerçekten anne babası için hem de kendisi için. Rabbim sabırlar versin. Güç kuvvet versin. Yaklaşık 6 ay yatakta kıpırdamandan yatması gerekecekmiş. Bu süreçte hep birlikte destekçileri olacağız. Kampanya sürecinde destek olan Milletvekilimiz Süleyman Bülbül’e, Tayfun Yazıcı’ya, hastaneye ve Ses Gazetesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu millet büyük bir millet, bu milleti büyük milletlerden yapan hasretlerden en önemlisi kötü günde zor günde yan yana olmaları. Bu hasretleri devam ettirdiğimiz sürece bu millet var olmaya devam edecektir. Kardeşimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE HAYATA TUTUNACAK”

NAZENDER eski Başkanı Tayfun Yazıcı da, Yusuf Kamil’in ailesinin kendisine başvurması üzerine süreci başlattığını hatırlatarak; “Nazilli duyarlı insanların yaşadığı bir yer. Basını ile idarecisi ile halkı ile el ele verdiği sürece tüm engelleri aşarız. Bu süreçte bize destek veren Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’a, CHP milletvekilimiz Süleyman Bülbül’e ve her zaman olduğu gibi bu tür çalışmalarda elimiz ayağımız olan değerli basınımıza çok teşekkür ederim. İnşallah Yusuf Kamil kendi ayakları üzerinde hayata tutunabilecek. Bunu başaracağına inanıyorum. Çünkü o çok güçlü bir çocuk hayat dolu” dedi. Baba Sinan Göl ile anne Hatice Göl’de çocuklarının tedavisi için seferber olan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül başta olmak üzere İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Mazhar Semih Baskan ve Uzman Doktor Cengiz Çabukoğlu ile Ses Gazetesi’ne teşekkür etti.