Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda düzenlenen etkinliğe CHP’nin önde gelen vekillerinden Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yanı sıra CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız ile CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Nazilli İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Yapsık Toros, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Mert Öreroğlu, İlçe Başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. CHP'li Özgür Özel ve Bülent Tezcan salondaki partililere hitaben bir konuşma yapmalarının ardından toplantı sona erdi.

“SİYASETİN TABLOSUNU DEĞİŞTİREN GÜNLER YAŞIYORUZ”

Seçimlerde tekrar seçilen İlçe Başkanı Serkan Sevim’i tebrik eden Milletvekili Bülent Tezcan, "Nazilli örgütü uzun zaman sonra önemli bir başarıyı gerçekleştirdi. Türkiye’de siyasetin çehresini, siyasetin tablosunu değiştiren günler yaşıyoruz. Türkiye’de korkunun hakim olduğu bir dönemde umutsuzluğun yerleşmeye başladığı dönemde, umudun yeniden yeşerdiğini ve toplumun üzerindeki ölü toprağının savrulup atıldığını görmüş olmak mutlu ediyor. Bu geçtiğimiz süreçte toplumu kutuplaştırarak ayrıştırarak düşman ederek, kendi iktidarlarını tek adam rejimini güvence altına almaya çalışan siyaset anlayışına karşı toplumsal barışı inşa etmeyi merkezine almış, toplumun en geniş ittifakını esas almış bir siyaset anlayışının 2018 genel seçimlerinden itibaren Türkiye’de başarıya adım adım ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2018 seçimlerinden millet ittifakının oluşturduğu bu güç birliği, toplumsal barışı inşa etme konusunda siyasetin önündeki engelleri çok önemli ve ciddi bir şekilde aştı. İttifakı dağıtmak için çalışmalar yapılıyor ve Nazilli’de örneği görüldüğü gibi birliğin, beraberliğin, geniş tabanlı siyasetin en güzel örneğiyle bu çalışmaya cevap verildiğini gördük. Nazilli’de uzun zamandan bu yana yeniden bu anlayışla Nazilli Belediye seçimlerini kazandık” dedi.

SÜLEYMAN BÜLBÜL'E ATOM KARINCA BENZETMESİ

Kendisine en son söz vermesinden dolayı CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; "Sayın Bülent Tezcan bizim Genel Başkan Yardımcılığı görevini en zor dönemlerde yapmış, hepimize emeği olan ve normal şartlarda benden sonra konuşmayı yapması gereken kişidir. Kendisi ev sahipliğinin ve alçak gönüllüğünün bir göstergesi olarak böyle bir teveccühte bulundu. Hem kendisine hem de Atom Karıncamız, Hukukçumuz Süleyman Bülbül'e hem uzun süre mecliste birlikte görev yaptığımız Hüseyin Yıldız'a ve herbirinize de böyle 3 önemli değeri bize kazandırdığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

“ÖZCAN’A ATILAN OYLAR HELAL OLSUN”

İYİ Parti ile yapılan ittifaktan memnun olduklarını vurgulayan Özgür Özel; “Bütün Türkiye'de ittifaktaki atılan oylar Cumhuriyet Halk Partili adaylara atıldı. Sizin attığınız oylar Nazilli'de uyumuyla, duruşuyla, beyefendiliğiyle, bizlerin değerlerine, Atatürk sevgisinden hiç şüphemiz olmayan, çağdaş yapısıyla örgütümüze uyumuyla Kürşat Engin Özcan başkana atıldı. Ona da oylarımız helal olsun. Gün küçük istasyonlarda durma, gün bir takım sorunları büyütüp esas resmi kaçırma günü değildir. İlçe başkanımız Serkan Sevim, İl başkanımız Ali Çankır ve diğer kademelerde görev yapan bütün partilerimizin omuzlarında büyük bir yük var. Hepimiz bu büyük yükün, bu büyük sorumluluğun altında görev yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına girerken Cumhuriyet Halk Partisi'ni yeniden iktidar etmemiz gerekiyor. Sorunları büyüten değil çözen bir Cumhurbaşkanı, çelişkileri büyüten değil hızla ortadan kaldıran, birbirinin eksiğini gideren, tökezleyeni kolundan tutup ayağa kaldıran, hata yapmayan ve doğruları tekrar eden bir örgüte de her şeyden çok ihtiyacımız var.”

“KIZILAY’A HEPİMİZ GÜVENİRDİK”

Kızılay’ın şuan da Türkiye’nin farklı bir nedenle konuştuğunu ifade eden CHP’li Özgür Özel; “Biz kurban derisini Kızılay veriyorduk. Hatta üstüne çok titreyerek aman ha sadece Kızılay'a vereceğiz. Çünkü cemaatlerin önüne geçip de bu ülkenin aleyhine, bu ülkenin bu ülkeyi var eden değerlerini aşındırarak birilerinin eline geçecek kaynağa dönüşmesin diye Kızılay'a verirdik. Et yemeyen çocuğa o kavurmayı Kızılay yetiştirirdi. Üşüyen birinin sırtına battaniyeyi Kızılay koyardı. Hepimiz ona güvenirdik” dedi.

“NEDEN BÖYLE BİR PROJEYE İHTİYAÇ DUYULUYOR”

Türkiye son günlerde ise Kanal İstanbul projesini konuşuyor’ diyen CHP’li Özel; “Bu Kanal İstanbul projesi için en iyi ihtimalle 75 milyar TL ihtiyaç olduğu ve bu paranın olduğu söyleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’na göre ise bu proje 130 milyar TL’ye, bazılarına göre ise 150 milyar TL’ye yapılabilir. Hesap tuttu, en iyi ihtimal oldu ve 75 milyar TL’ye yapılacak olsa bile bu parayı daha iyi şeyler için değerlendirmek varken neden böyle bir projeye ihtiyaç duyuluyor.”

“ARTIK KRAL ÇIPLAK”

Eğitim ve Sağlık hizmetlerini iki katına çıkarmak için paraları olmadığını dile getiren Özel; “Siyaset öncelik belirleme işidir, aynı aile ekonomisi gibidir. Bir ailenin parası bütün ihtiyaçları harcamaya yeter, sadece lükse en son bakılır. Bir anne baba önce çocuğunun boğazından geçecek yemeğe bakar, ardından ailenin mutfak masrafına bakar. Her şey bittikten sonra lükse bakar ama AK Parti iktidarı ise ilk olarak lükse bakıyor. Sadece yandaşı düşünüyorlar. Bugün Türkiye'nin ayağa kalkması için önemli olduğunu söyledikleri çiftçilere verdikleri destek ve bütçe sadece 5 milyar TL. Ama yandaşlarına harcayacakları para 75 milyar TL. Bu devletin ayağa kaldıracağını söyledikleri tarıma verdikleri değerin 15 katını gösteren bir proje olmuş oluyor. Artık kral çıplak. İnsanlar yavaş yavaş gelinen noktada Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çiftçi dostu, işçi dostu, emekli dostu, emekçi dostu ya da işsizleri düşünen ve yoksulları düşünen bir iktidar olmadığını anlamış durumda” dedi.