Karacasu MYO Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Önlem Ersöz’ün sorumlu öğretim elemanı olduğu sosyal sorumluluk projeleri dersi kapsamında geçen güz döneminde, 9 farklı grupla Karacasu’da gönüllere dokunulan projelere imza atıldı. Ders kapsamında kendi projelerini yazan ve yürüten öğrenciler, farklı gruplar olarak gerçekleştirdikleri yaratıcı ve faydalı projelerle hem kendilerinin hem toplumun sosyal sorumluluk bilincinin gelişimine katkı sağladı. Berceste Grubu, Kır Papatyası Grubu, Göktürk Grubu, Yıldız Savaşçıları ve Umut Işığı, Albatros Grubu, Sakin Grubu ve Bir Yenilik Grubu, Ala Grubu, Grup Titanik olarak çalışmalarını yürüten öğrenciler, projeleri ile sağladıkları katkılardan memnuniyet duyduklarını aktardı. Berceste Grubu, Payidar adını verdikleri projelerinde Geyre Mahallesi’ndeki Geyre Anaokulu ve İlkokulunda öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptı. Projeyi Aydın Gençlik Merkezi, Karacasu Belediyesi ve Karacasu Milli Eğitim Müdürlüğü de desteklerken etkinlik gününde anasınıfı ve ilkokul öğrencileri Berceste Grubu ile birlikte müzikli çocuk oyunları, matrak oyunu, yer satrancı, yüz boyama ve fasulye atma oyunu gibi faaliyetler gerçekleştirdi.

SU BİLİNCİ AŞILANDI

Kır Papatyası Grubu ise Sevgi Kelebeği adını verdikleri projelerinde Karacasu’da zor durumda olan insanlar için kıyafet yardımı toplama işini üstlendi. Projede 120 parça kıyafet, 2 mont ve 1 bot yüksekokul öğrencileri aracılığıyla toplandı. Kıyafetler Karacasu Belediyesine ait sosyal markete teslim edildi. Göktürk Grubu da Su Tasarrufu adlı projeyi yürüttü. Grup, Karacasu Pazarı’nda dolaşarak halka su tasarrufu, kuraklık ve kaynakların kullanımı konusunda bilinçlendirme amaçlı bildiriler dağıttı ve onlarla kısa görüşmeler gerçekleştirdi.

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKILDI

Yıldız Savaşçıları ve Umut Işığı grupları da Karacasu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde özel çocuklarla bir gün boyunca eğlenceli vakit geçirdi. Merkezden aldıkları özel özel izinle yüksekokul öğrencileri, öğretmenlerin gözetiminde çocuklara kitap okuyarak çeşitli oyunlar oynadı. Albatros Grubu, Sakin Grubu ve Bir Yenilik Grubu, Karacasu sokak hayvanlarının korunması adına yerli halkı bilinçlendirmeye çalıştı. Karacasu halkıyla birlikte dolaşarak mama dağıttılar. Bazı sokaklara da kendi yaptıkları barınakları yerleştirdi.

KAFEDE KÜTÜPHANE OLUŞTURDULAR

Ala Grubu, Kitap Boşlukları Doldurur adlı projeyi hayata geçirdi. Karacasu’da özel bir kafede çevreden topladıkları kitaplardan herkese açık küçük bir kütüphane oluşturan öğrenciler yaklaşık 400 kitaba ulaştı. Öğrenciler, fikir, sanat ve edebiyat dergilerinden oluşan dergileri de kütüphaneye kazandırdı. Grup Titanik, Karacasu Kahvederesi’ne giden yok boyunca diğer yüksekokul öğrencileri ile birlikte çevre temizliği yaptı. Doğa İçin El Ele adını verdikleri proje, yaklaşık 5 saat sürdü. Öğrenciler, çevrenin korunması için birlikte hareket etmenin önemini Karacasu halkına göstermiş oldu.