CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP Didim İlçe Örgütünü ziyarette bulundu. İlçe binasında gerçekleşen ziyarette CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İlçe yöneticileri, Belediye başkan yardımcıları, Millet ittifakı meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Ziyarette ilk konuşan CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP Aydın Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretinden dolayı teşekkür ederken “ Elazığ’da ve Malatya’daki deprem hepimizi yaraladı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Aydınımızı gururla temsil eden 3 vekilimize de teşekkür ederim. Bizler Didim örgütü olarak her zaman yanlarındayız ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

CHP’li Koçak, Altınkum’daki Vakıflara ait araziyle ilgili 4 yıldır mücadele ettiklerini ve en sonunda Valilik kararıyla o bölgenin planlarının askıya çıktığını söyledi. Koçak, askıdan indikten sonra hukuki mücadelenin başlayacağını ve bunun mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi. CHP Aydın Milletvekili ve YDK üyesi Süleyman Bülbül ise 3 gün önce Didim’lilerle bir arada olduğunu hatırlatarak, ülkenin ve ilçenin sorunlarını görüştüklerini belirtti. Bülbül Didim örgütünün her zaman canlı ve güçlü olduğunu belirterek, bu canlılığı ülke geneline yayılması gerektiğini ifade etti.

“TURİZM KOMİSYONU ÜYELERİNİ DİDİM’E GETİRECEK”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’da konuşmasının başında Elazığ’da ve Malatya’daki depremde hayatını kaybedenleri anarken, yaralılara da acil şifalar diledi. Yıldız son yaşanan deprem üzerinden iktidara yüklenerek 2004 yılından bu yana alınan ve 34 milyar dolar olduğu belirlenen vergilerin neden deprem için harcanmadığını sordu. AK Parti iktidarının kendi yandaşlarını zengin ettiğini ileri süren Yıldız “ Bütçede belirlenen para halka değil rantiyeye gidiyor" dedi. Yıldız, ayrıca Didim’de yapılmak istenilen balık çiftlikleri ve Su ürünleri OSB konusunda Didim halkının tepkisine teşekkür ederek Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy ile konuyla ilgili görüşmeler yaptığını da açıkladı. Milletvekili Yıldız, kendisinin turizm komisyonu üyesi olduğunu ifade ederek “Komisyon üyelerini Didim’e getirmek için çalışma başlattım. Tüm komisyon üyesi vekilleri Didim’e getirip durumu anlatacağız. Yapılmak istenilen yerin turizm koruma bölgesi alanına alınması noktasında çalışmalarımızı anlatacağız. Mart yada Nisan ayında komisyon üyeleri Didim’e getirip, buraları anlatacağım" ifadelerini kullandı.

“DEPREM PARALARI YANDAŞLARI AKTARILDI, HARAM OLSUN”

CHP Aydın Milletvekili ve PM Üyesi Bülent Tezcan ise konuşmasında yeni yönetime hayırlı olması temennisinde bulunarak Elazığ’da ve Malatya’daki depremde hayatını kaybedenleri andı. CHP’nin son yerel seçimlerde ortaya koyduğu başarıyı geniş tabanlı siyaset olduğunu ifade eden Tezcan, bu sistemi de CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun sağladığını belirtti. CHP’li Tezcan siyasette umudu yitirmeyeceklerini belirterek, güzel bir Türkiye’yi el ele kuracaklarını kaydetti. Deprem vergileriyle ilgili iktidarı hedef alan Tezcan “34 milyar dolar toplamışlar halktan, bu parayla ülkedeki depremle ilgili kentsel dönüşümün tamamı yapılabilir, ama bunlar bu paraları kendi yandaşlarına aktarıyorlar. Haram olsun bunlara" şeklinde konuştu. CHP Aydın İl Kongresi'nin 9 Şubat'ta yapılacağını, ardından da Mart ayında büyük Kurultay'ın yapılacağını dile getiren Tezcan; “Bundan sonraki ilk genel seçimde CHP’nin iktidarını hep birlikte kuracağız" diyerek CHP’nin iktidar olması durumunda yapacakları projelerden bahsetti.