Özel sektörde çalışan 36 yaşındaki Mahmut Azun ve ev hanımı 31 yaşındaki Nazan Azun'un dört çocuğundan en büyüğü olan 13 yaşındaki Yağmur Ekin Azun, yaşıtları gibi koşup oynayan bir çocuktu. Takdir belgesi alan başarılı bir öğrenci olan Azun'un hayatı, 17 ay önce kabusa döndü. Vücut dengesinin bozulması ve gözünün kayması üzerine ailesi, Azun'u Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kendisini muayene eden doktorun yönlendirmesi ile götürüldüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda Azun'un beyin sapında tümör olduğu belirlendi. Uygulanan tedavi ile tümörü küçülen ve bir süreliğine sağlığına kavuşan Azun, 3 ay önce yeniden fenalaştı. Bu kez tümörünün büyüdüğü ve beyin sapını tamamen sardığı tespit edilen Azun, tedaviye de olumlu yanıt vermedi. Doktorunun "yapacak bir şeyimiz kalmadı" diyerek evine yolladığı Azun, ölümle pençeleşiyor. Hastalığının ilerlemesi nedeniyle her geçen gün vücut fonksiyonlarından birisini kaybeden Azun'un ailesi ise, umutla çocuklarını tedavi edecek bir doktor arıyor.

“KIZIMA 7 AY ÖMÜR BİÇİLMİŞTİ”

Sağlığına kavuşması için çocuğunu Ankara, Denizli, İstanbul ve İzmir'de çeşitli hastanelere götürdüğünü ama şimdiye kadar bir çare bulamadığını belirten baba Mahmut Azun, "İlk tümör teşhisi konulduğunda kızıma 7 ay ömür biçildi. Ama kızım 17 aydır hayatta. Biz, bir doktorun çıkıp ‘ben kızınızı kurtarırım’ demesini umutla bekliyoruz" dedi.

“DAYANAMIYORUM”

Anne Nazan Azun da, çocuğunun gözünün önünde eridiğini ifade ederek, "Kızım, eskiden normal bir çocuktu. Hastalığından dolayı gözümün önünde erimesine bir anne olarak dayanamıyorum. Sağlığına kavuşup eksiden olduğu gibi yine konuşup oynamasını istiyorum" diye konuştu.

AK PARTİ’DEN TEKERLEKLİ SANDALYE

Öte yandan Azun ailesinin, yürüyemez hale gelen kızları Yağmur Ekin Azun’u dışarıya çıkarmak için AK Parti İncirliova İlçe Teşkilatı’ndan tekerlekli sandalye talep etti. Talebe duyarsız kalmayan İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve yönetimi, meclis üyeleri ile birlikte temin ettikleri tekerlekli sandalyeyi evinde ziyaret ettikleri Azun’a hediye etti.