CHP Karacasu parti binasında, İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve Karacasu Eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın karşıladığı Bülent Tezcan’a ziyaretinde CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da eşlik etti. Çumralı ve Çankır’ın konuşmalarının ardından Milletvekili Tezcan, değerlendirmelerde bulundu. Yeni yönetime başarılar dileyip bugüne kadar emek verenlere teşekkür eden Tezcan, “Hem sohbet etmeye hem tebrik etmeye geldik. Bir mazeretim sebebiyle ilçe kongrenizde bulunamadım. Mesaj gönderdim. Ama gönlüm yüreğim sizinle beraberdi. Hem ilçe başkanımıza hem yeni göreve gelen yönetime başarıları diliyorum, bugüne kadar emek verenlere de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Karacasu’da da Aydın’ın diğer ilçelerinde de ama kongrelerde yarış olsun ama tek adayla gidilsin, hiç fark etmez, büyük bir birlik, beraberlik, dayanışma örneği göstererek kongrelerimizi tamamladık” dedi.

ALİ ÇANKIR’LA DEVAM


Zorlu süreçte partide görev yapan herkese teşekkür eden Tezcan, “9 Şubat’ta hep birlikte güzel bir İl Kongresi yapacağız. Yerelde iktidarız genelde de iktidara gidişimizin kongresi olacak. İl Başkanımız çok başarılı bir dönem geçirdi. Bu kongre yerelde iktidarız, genelde iktidara gidişimizin kongresi olacak. İl başkanımız çok başarılı bir çalışma dönemi geçirdi. İl Kongresine giderken de kendisinin devam etmesi yönünde bir mutabakat oluştu. İnşallah 9 Şubat’ta bu mutabakatla hep birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

"YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRIZ"


Türkiye'nin bir dönüşümün içerisinde olduğunu ifade eden Bülent Tezcan, “Türkiye’de değişimin işareti verildi. Yarım kalan işi önümüzdeki genel seçimlerde tamamlayacağız. Yarın seçim olacakmış gibi seçime hazırız. Seçimin ne zaman olacağını bir çok etken belirleyecektir. Yarın seçim olacakmış gibi örgütlerimizi hazır tutacağız. Önümüzdeki dönemde birçok problem var. Türkiye problemlerini çözebilecek bir potansiyele sahiptir. Tek eksiğimiz iyi yöneticilerimiz yok. Türkiye’yi yönetme konusunda iyi hükümetlere sahip olamadık. Millet de seçimlerini isabetli yapmaya başladı. Önümüzdeki dönemde ilk genel seçimde de başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümeti kuracak çoğunluğu sandıktan çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

DEPREM SINAVINI LAYIKIYLA VERDİK DİYEMEZLER”


Büyük bir deprem felaketi atlatıldığını kaydeden Milletvekili Tezcan, “Allah kayıplarımıza rahmet etsin. Bir an önce yaralarımızı sarmak istiyoruz. Acılarımızı sarmak için bu konuyu polemik haline getirmiyoruz ama bir şeyi de söylemek zorundayız. Yıllardır yapması gereken işleri yapmayanlar, görevlerini doğru yapmayanlar, layıkıyla yapmayanlar bugün çıkıp bu süreçte bu sınavı layıkıyla verdik deme hakkına sahip değillerdir. Türkiye deprem felaketi ile ilk defa tanışmıyor. 1939’da, 1999 ve diğer zamanlarda karşılaştı. Bu meseleye ciddi bakmamız gerektiğini gördü herkes. Deprem öldürmez bina öldürür. 1999’dan sonra deprem vergileri konuldu. Sonra kalıcı hale geldi. Buradan elden edilen paralar önlem almak için kullanılacaktı. Japonya’da 7.5 ölçeğinde deprem oluyor, bir şey olmuyor, biz 6.8’le 41 vatandaşımızı kaybettik. İnşallah bu kadarla kalır” dedi.

“65 MİLYAR LİRA NEREDE?”


Sözlerini AK Parti iktidarına yüklenerek sürdüren Tezcan, “Sabır çok önemli ama devletin görevi önlem almak. 2004’ten bu yana 65 milyar lira para toplandı bugüne kadar. Yıllar itibariyle dolara vurduğumuzda 34 milyar dolar para yapıyor, yani bugünün parasıyla 180-200 milyar lira para toplanmış demektir. Ama bu paralar bunun için harcanmamış. İstanbul’da sırf rant için Kanal İstanbul diye ne olduğu belli olmayan bir maceranın içine girildi. Kendi aldıkları araziler para etsin diye yeni bir rant projesi hazırladılar. Kendi hesaplarına göre 75 milyar lira harcanacak, fizibilite raporlarına göre ise 200 milyar lira gidecek. Böyle bir parayı oraya harcamaya göze alıyorlar. Bakanın kendisi diyor ki İstanbul’da 7.5 ölçeğinde deprem bekliyoruz dedi. 6.8’de Elazığ’da olanı gördük. İstanbul’un nüfus yoğunluğu kat kat fazla. İstanbul’da Allah muhafaza böyle bir depremin yaratacağı felaketi görebiliyor musunuz?” diye sordu.

KANAL İSTANBUL İÇİN RANT İDDİASI


Kanal İstanbul’a harcayacak parayla Türkiye’nin tamamında depremle ilgili binaları kuvvetlendirme ve depreme hazırlık çalışmalarının gibi konuların halledilebileceğini ifade eden Tezcan, “Bunu buraya harcamıyor çünkü orada rant yok. Katarlı prens-prenses ailesine, Bakanların çocuklarına, damadın, dünürün arazisine, değerleri katlansın diye vatandaşa harcanacak parayı oralara harcamakta mahzur görmüyorlar. Demek ki Türkiye’nin meselesi kaynak yokluğu değil, insan yokluğu, emek, maden, toprak yokluğu değil. 8 milyon küsur gencimiz işsiz. Her 3 gençten biri işsiz. Her şeyimiz var ama kötü yönetim bu hale getirmiş. Türkiye nüfusunun yarısından fazlası yoksulluk sınırının altında” dedi.

“EMEKLİ ÖĞRETMEN HAYVANCILIK YAPIYOR YİNE GEÇİNEMİYOR”


Yolda gelirken karşılaştığı emekli öğretmenin sorunlarını anlatan Tezcan, “Geçinemediği için hayvancılık yapıyor. Yem parasından yakınıyor, emekli ve çalışıyor yine geçinemiyor. Ama biz ne yapıyoruz, 8 milyon baş hayvan ithal ediyoruz. Türkiye’nin yıllık geliri 30 bin dolar olan bir ülke olabilir. Böyle bir potansiyelimiz var. Yeter ki ülkede üretimi arttıracak bir iktidar olsun. Bunu biz yapacağız. İşsizliği ortadan kaldıracak, hayvancılığı kalkındıracak, tarımı destekleyecek, bilgi teknolojilerini geliştirecek, dünya ile yarışan gençlerin önünü açacak Türkiye’nin yeni bir kalkınma projesine hayata geçirecek bir anlayışa sahibiz. Tek bir şeye ihtiyaç var milletin desteğine. İktidar olacak desteği de alacağız. Şu anda Türkiye ekonomisinin yüzde 75 ile 80’ini oluşturan kesimlerde millet ittifakının başkanları belediyeleri yönetiyor. Önümüzdeki ilk seçimlerde Türkiye’nin tamamını yönetecek yetkiyi milletten alacağız” ifadelerini kullandı.