Nazilli Ticaret Odası, 2020 yılının ilk meclis toplantısını meclis toplantı salonunda yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantı yoklama ve açılış ile başladı. Genel sekreter Osman Ümütlü meclis üyelerine oryantasyon sunumu yaptı. Son olarak AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim söz alarak yönetim kurulu üyelerinin soru ve görüşlerini tek tek yanıtladı. NTO Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler başkanlığında olağan Meclis Toplantısından sonra gerçekleştirilen toplantıya Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Meclis üyeleri, oda üyeleri ve basın mensupları katıldı. Ticaret Odası’na konuk olan Milletvekili Erim, Nazilli, Yenipazar, Sultanhisar, Karacasu, Kuyucak, Buharkent, Bozdoğan ilçesine ait sorunlar ile Sümerbank alanı içerisinde atıl durumda bulunan alanların değerlendirilmesi ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt verdi.
Sümerbank alanı içinde bulunan mevcut yapıların yıkılması söz konusu mudur? Söz konusu ise İmalât sanayi için alan oluşturulabilir. Ön 5000m² den 10.000 m² kadar farklı büyüklüklerde alan oluşturup müteşebbislere tahsis edilebilir. Erim ise, “Mevcut alanlar sağlam olduğu için yıkılması düşünülmemektedir. Bu alanlar çok amaçlı değerlendirilecek olup, konu ile ilgili bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM OFİSİNDEN GELEN YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEĞİM”


Sümerbank içinde atıl olarak bulanan alanın değerlendirilmesi adına Adnan menderes üniversitesi bünyesinde tekstil sektörüne has boyama, dokuma vs bölüm açılabilir ve bölgede yasayan neredeyse yüzde 90’ının emekli olduğu sektöre yeni adaylar yetiştirilebilir. Atıl durumda olan bölümler tadilattan geçirilip bu fakültenin atölyesi yapılabilir önerisine Milletvekili Erim, “ADÜ mülkiyetinde olan bu alanın, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinden gelen yetkililerle görüşerek Sümerbank’ın tekrar tekstil sektöründe faaliyet göstermesi için uğraşmaktayım. Belli bir kısmı için müze olması yönünde de çalışma öngörmekteyim. Mevcut alanların hızlı bir şekilde tahsis edilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir ve sonuçlandığı taktirde sizinle paylaşacağım” dedi.

“700 DÖNÜMLÜK ALANIN TAHSİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Sümerbank içinde bulunan atıl durumda bulunan alanda, incir işletmeleri başta olmak üzere gıda OSB kurulması için çalışma yapılabilir önerisine Erim, "Mergen çayının ıslah çalışmalarının ardından kenarda kalan 700 dönümlük alanın tahsisi için çalışmalar yapmaktayız. Daha önce NTO tarafından belirtilen ve sorunlar dosyasında da yer alan Gıda OSB’nin o alanda kurulabilmesi için çalışmalarıma devam etmekteyim” diye cevapladı.

“NTO’YA BÖYLE BİR ALAN KAZANDIRMAK İSTERİZ”


Nazilli otoban geçiş güzergahında çift taraflı olarak yerel ürün tanıtımı ve satış alanının NTO’ya tahsisi hakkında nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz? sorusuna da Milletvekili Erim; “NTO’ya böyle bir alan kazandırmak isteriz. Bu önerinizi incelemeye alacağım. Ayrıca otobanın yapılması ile ilgili şunu belirtmek isterim ki sadece Aydın için değil Denizli iline de katkı sağlayacağı için Denizli ile güç birliği yapılması gerekmektedir.” diye cevapladı.

“HALKIN PARK ALANINA İHTİYACI VAR”


"Polis Okulunda 165 personel istihdam edilmekte ayrıca 600’e yakın öğrenci ile 2011 yılında yaklaşık olarak 120 milyon TL ekonomimize katkı sağlanmakta idi. Nazilli Polis Okulu’na kurulması planlanan Millet bahçesinin yapılması durumunda ne kadarlık bir istidam ve ekonomimize katkı sağlaması düşünülmektedir?" sorusuna ise Bekir Kuvvet Erim, “Polis Okulu’nun tekrar açılabilmesi için Bakanlıklarla görüşmelerim olumsuz sonuçlanmıştır. Sebebi ise Türkiye genelinde Polis Okullarının sayısının yeterli sayıda olmasıdır. O çevrede bulunan halkın park alanına ihtiyacı olması nedeni ile Millet bahçesi yapılması düşünülmüştür” dedi.

“BİZ HALKIMIZ ADINA TAKİPÇİSİYİZ”


Atıl durumdaki Eski Devlet ve SSK Hastaneleri ile ilgili olarak Erim, “Eski devlet hastanesinin olduğu alana okul inşa edilecektir. Eski SSK hastanesinin bulunduğu alana ise Diş Hastanesi yapılması planlanmaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizlerden dolayı hemen yapılamamıştır. Biz halkımız adına takipçisiyiz. Daha önce Nazilli Ticaret Odası tarafından talep edilen 5. Noterin bu yıl içerisinde NTO hizmet binasında faaliyete geçeceğini de belirtmek isterim “dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler’e davetleri için teşekkür eden AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, her konuda bölge insanının sorunlarını çözmeye gayret gösterdiğini ve her zaman ulaşılabilir olduğunu ifade etti.

ARSLAN MİLLETVEKİLİ ERİM’E TEŞEKKÜR ETTİ


Milletvekili Erim’in bölge sorunlarına sahip çıkmasının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, “Üyelerimizden gelen soruları cevaplamak üzere bugün aramızda bulunmakta ve sorunlarımız için çalışmalar başlatmaktadır. Bu anlamda gösterdiği yaklaşım için tüm oda üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.