Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde evleri yıkılan ve zor durumda olan vatandaşların yaralarını sarmak için Aydın’da TOBB'a bağlı 9 oda ve borsa tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında gıda, giyecek, ısıtıcı ve battaniye gibi yardım malzemeleri toplandı. Yardım malzemeleriyle dolu Kardeşlik TIR'ı Aydın Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle deprem bölgesine hareket etti.

“KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”


Törende konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Allah bizi depremlerden doğal afetlerden korusun. Böyle durumlarda ülkemizin en önemli özelliği olan yardımlaşma ve nerede bir durum varsa oraya el atma güdüsü devreye giriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Türkiye'nin her bölgesinden yardım TIR'ları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Aydın'daki oda ve borsalar olarak bu kampanyaya destek olarak kardeşlerimizin yanındayız diyoruz” dedi.

YARALARA MERHEM OLMASINI DİLİYORUZ


Başkan Ülken, yardım TIR’ın da ağırlıklı olarak ısınma aletleri ve battaniyelerin olduğunu belirterek, “Bir dolusu TIR’ın deprem bölgesindeki vatandaşlarımınız yaralarına merhem olmasını diliyoruz. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir felaket yaşamaz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından bir TIR dolusu yardım malzemesi dualar eşliğinde deprem bölgesine uğurlandı.

DESTEK OLAN ODALAR


Aydın’dan uğurlanan Kardeşlik TIR'ında yardım malzemelerinin toplanmasına Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası, Kuşadası Ticaret Odası, Didim Ticaret Odası, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Odası destek oldu.