Aydın'ın Germencik ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğinde "Eğitimini al girişimci ol" semineri düzenlendi.
Germencik Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan ve KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger'in konuşmacı olarak yer aldığı seminer, ilgi gördü. Çok sayıda girişimci adayının bulunduğu seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi, Ziraat Odası Meclis Başkanı Necip Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Topal ve meclis üyeleri de katıldı. Seminerde sunum eşliğinde açıklamalarda bulunan KOSGEB İl Müdürü Dülger, Türkiye'de araştırma yapıldığında girişimci ruhun yüzde 85 olarak ortaya çıktığını söyledi. Vatandaşın girişimci ruhunu eyleme geçirmek için çalıştıklarını belirten Dülger, eyleme geçmeyen girişimci ruhun değeri olmadığını anlattı.

"GİRİŞİMLERE BAŞLAMALIYIZ"


Aydın'ın ürünlerinden başka ülke ve illerin girişimcilerinin markalar yaptıklarını kaydeden Dülger, "Başkaları bizim ürünlerimizle markalar yapıyor. Yaptıkları markaları ülkemize ve dünyaya pazarlayabiliyor. Bizler de bir an önce girişimlere başlamalıyız" diye konuştu.

"ÜRETEBİLECEK KABİLİYETTEYİZ"


Dülger, Aydın'ın yıllık ihracatının 729 milyon dolar olduğuna işaret ederek, "Kozmetik ithalatımız, Aydın'ın tüm ihracatının neredeyse 50 katı. Yöremizde üretilen tıbbi aromatik bitkilerden veya tarımsal ürünlerden kozmetik üretebilecek kabiliyetteyiz. Üniversitemiz var, teknik bilgimiz var. Fakat yeterli girişimci ruhumuz yok" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de kestane üretiminde Aydın'ın birinci olduğunu hatırlatan Dülger, "Fakat çikolatalı kestane Manisa'nın markası altında Aydınlıya geri satılıyor. Burada aslında inanılmaz ironik durum var" diye konuştu. Dülger, KOSGEB'in girişimcilere verdiği desteklerden de bahsetmesinin ardından, semineri tamamladı.