Efeler ilçesinde 23 Kasım 2018 tarihinde yaşanan olayda, 43 yaşındaki Sibel Aksoy, kendini trenin önüne atarak yaşamına son verdi. Korkunç ölümün ardından genç kadını şantajla ölüme sürüklediği iddiasıyla Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan O.Ö, mahkemedeki savunmasında “Sibel’le son bir aydır konuşmadık” demişti.

AKSOY’UN TELEFONUNDA SES KAYDI BULUNDU

Önceki duruşmada mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda, sanık O. Ö'nün kendisine ait iki GSM hattının baz istasyonu kayıtlarında, sonu '9641' olan telefonundan genç kadının evinin yakınlarında 126 kez kendisiyle iletişim kurduğu tespit edilmişti. Davanın 4'üncü duruşmasında Aksoy’un çocukları A.M ve K.Y. annelerinin ölümünden sonra cep telefonunun içerisinde buldukları Sibel Aksoy’un sanık O.Ö. ile yaptığı telefon görüşmesini içeren ses kaydının CD’sini mahkeme heyetini delil olarak sundu. A.M. ve K.Y, davanın seyrini değiştirecek ses kaydının O.Ö’nün anneleri ile görüşmediğini söylediği döneme ait olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sunulan CD’nin incelenmesinin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

ADALETİN YERİNİ BULACAĞINA İNANIYORUZ

Sibel Aksoy'un kız kardeşi Ayşegül K, "Ablam ölümünden 3 gün önce herkesi bir araya toplayıp sanığın kendisine tehditlerde bulunduğunu, elindeki fotoğrafları yayacağını söylediğini bize belirtti. Sanığın psikolojik baskısı sonucu ablam yaşamına son verdi. Bu kişinin tutuksuz olarak elini kolunu sallayıp dolaşması bizleri çok üzüyor. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" dedi.

“YAŞAYAN ÖLÜ ETTİN BENİ”

Mahkemeye sunulan ses kaydını ortaya çıktı. Telefon görüşmesinin ses kaydında Sibel Aksoy’un O.Ö’nün kendisine senet imzalattırdığını belirterek “Alavere ile bana kağıt imzalattın. ‘Ev alacağız, adam imzalı kağıt istiyor’ dedin. Borç çıkardın, haciz geldi. Yaşayan ölü ettin beni. Ben senin yüzünden rezil oldum. Ben köyde insan yüzüne bakamıyorum. Annem cenazeme gelmeyecek. Annem yüzüme tükürecek. Annemin ahını aldırma” diyerek yalvardığı duyuluyor. Görüşmede O.Ö. ise Aksoy’un konuşmalarına sinirlenerek, “Hodri meydan’ diyerek telefonu kapatıyor.