Aydın’ın Nazilli ilçesinde belediyeye ait Selahattin Acar Düğün Salonu, 4 yıllık kira borcu nedeniyle Nazilli İcra Hukuk Mahkemesi'nin aldığı karar gereği polis eşliğinde tahliye ediliyor. Nazilli Belediyesi tarafından 05 Temmuz 2019’da Nazilli 1. İcra Dairesi’nce icra takibi başlatılan ve 8 bin liralık gecikme ücreti hariç bütün kirayı yatırmasına rağmen 12 Kasım 2019’da tahliye kararı çıkan işletmeciliğini Yeşil Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk'ün eşi Şükran Öztürk’ün yaptığı Selahattin Acar Düğün Salonu, 10 gün önce yapılan tahliye talebine rağmen boşaltılmayınca, polis eşliğinde tahliye ediliyor. 12 Kasım 2019’da alınan tahliye kararını Nazilli Belediyesi Hukuk Danışmanı ve Avukatı Cihat Öztürk’le gelerek uygulayan icra ekipleri salonu boşalttı. Şükran Öztürk’ün 1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle 2016 yılından 8 bin 18 lira 13 kuruş, 2017 yılından 33 bin 643 lira 20 kuruş, 2018 yılından 17 bin 130 lira 14 kuruş ve 2019 yılından 34 bin 619 lira 99 kuruş kira borcu ve faizleri olduğu için yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

4 YILDIR KİRA ÖDEMİYORDU

Nazilli İcra Hukuk Mahkemesi’nin 2019/208 Esas sayılı davası ile ödeme süresi tanınan işletmecinin 02 Mayıs 2019 tarihli takip talebine istinaden 2016 yılından bu yana kira borcunu ödemeyerek, 69 bin 134 lira 29 kuruşa ulaşan borcu da belirtilen zamanında ödemediği için Mahkemenin 2019/292 Karar sayısı ile tahliyeye karar verdiği öğrenildi. Nazilli 1. İcra Müdürlüğü'nün 2019/1274 esas sayılı dosyası ile Şükran Öztürk'ün Düğün Salonundan tahliyesine karar verilirken, davacı Nazilli Belediyesi'nin yaptığı 103 lira 60 kuruşluk yargılama gideri ile 906 liralık vekalet ücretinin alınmasına 12 Kasım 2019'da karar verildiği öğrenildi. Kararın tebliğinden itibaren 2020 yılı için Nazilli Belediyesi'nin kira sözleşmesi yenilemeyeceğini belirtmesine rağmen Düğün Salonunu tahliye etmeye Şükran Öztürk'e 10 gün önce ulaşan Belediye Avukatlarının tahliye işlemini 1 hafta içinde kendilerinin yapmaması durumunda polis eşliğinde icra personelleriyle yapılacağını tekrar tutanakla bildirildiği aktarıldı.

“SÖZLEŞME UZATILMAYACAĞI BELİRTİLMESİNE RAĞMEN DÜĞÜN ALMIŞ”

Öte yandan 12 Kasım 2019’da alınan tahliye kararının ardından sözleşmesi feshedileceği İcra Hukuk Mahkemesi tutanaklarına da işlenen Selahattin Acar Düğün Salonu için Ocak ayı başta olmak üzere sonraki aylar için de evlenecek genç çiftlere kiralama yapıldığı öğrenilirken, 2 gün sonra düğünü olan bir çiftin ne yapacağı ise merak konusu oldu. Nazilli Belediyesi’nin kimse mağdur olmaması için yasal sürenin tamamlanmasının ardından yıl sonunu bekleyerek, yeni yıl da işlemleri yaptığı öğrenilirken, işletme sahiplerinin 2020 yılı tahakkuku çıkmayan Düğün Salonunda organizasyon alması ise dikkat çekti. CHP ve AK Parti kanadından Nazilli Belediyesi’ne tahliye işleminin iptali için görüşme yaptığı öğrenilen muhtar Şenol Öztürk’ün bu süreçte bir sonuca ulaşamadığı öğrenildi.

“BİZDEN SİYASİ İNTİKAM ALIYORLAR”

2013 yılında kiraladığı belediyeye ait düğün salonunun kirasını 2016 yılından bu yana ödemeyen işletmeci Şükran Öztürk’ün eşi muhtar Şenol Öztürk, kararın siyasi bir intikam olduğunu iddia etti. Öztürk; “30 bin lira geçtiğimiz dönemden borcumuz vardı. Mayıs ayının başında bizden 2019 yılının başından borcun tamamını yatırmamızı istediler. Belediye Başkanımızın yanına gittiğimde bana borcun tamamını yatır yenisi için Ağustos-Eylül ayına kadar bekletelim dedi. Daha sonra 1 ay sonra bizi icraya verdiler. Tekrar başkana gittiğimde bunu neden yaptınız başkanım dediğimde 'Dosyalarımız çok, müdahale edemedim. Sen borcun tamamını yatır ben tahliye kararını geri çektireceğim" dedi. Ben buna istinaden borcun tamamını gidip yatırdım. 5 bin lira Avukatlık ücreti kaldı. 60 bin liralık borcu Belediye 86 bin lira olarak bize yatırttılar. İcra dairesine borcu yatırdıktan sonra belediyeye gidip başkana borcu yatırdığımı söyledim. Başkan bana "geçmiş olsun muhtarım teşekkürler" dedi. Ben kendisine tahliye kararını geri çektirin başkanım dediğimde ise "Daha zamanı var ben çekerim" dedi. O kadar ikaz etmemize rağmen çekmedi bizden siyasi intikam alıyorlar. Başka düğün salonlarının da borcu var, borcu yapılandırılıyor. Biz intikam için icrayla karşılaşıyoruz" dedi.