Geçtiğimiz haftasonu Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı kırsal Işıklar Mahallesi’nde yangın çıkmış, toplamda 8 ev yangında hasara görmüştü. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, yangından zarar gören mahalleyi ziyaret etti. Erim, yangın ile ilgili yaptığı açıklamada Aydın Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin yangına geç müdahalede bulunduğunu belirtmişti. Erim’in bu iddiasına CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, yaşanan acı olayın üzerinden siyaset yapılmasını çok yanlış olduğunu ifade ederek bir basın açıklaması yayınladı.

“GÖREVLERİNİ LAYIKIYLA YAPMIŞLARDIR”

'AK Partili Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’i anlamakta zorlanıyoruz' diyen İlçe Başkan Serkan Sevim, “Yaklaşık 5-6 evin yanıp kül olduğu, insanların canını zor kurtardığı, ışıklar mahallemizin bir facianın eşiğinden döndüğü bir olayın ardından talihsiz bir şekilde açıklama yaparak kendine bir siyaset yapma alanı yaratma çabası içine giren AKP milletvekili Bekir Kuvvet Erimi anlamakta zorlanıyoruz. Sabah 03.00 civarı başlayan ve Işıklar Mahallemizin yapısı itibariyle zemin katların odun depoları olarak kullanılması nedeniyle çok kısa bir sürede yayılan yangının haber verildiği andan itibaren hem Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire başkanı Serdar Adanır olay yerine gelmişlerdir. Tüm birimleri seferber ederek yangının söndürülüp, soğutulması ve daha geniş bir alana yayılmasını engellenmesi sağlanana kadar olay yerinde kalmışlardır. Sabaha kadar Nazilli belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleri yangın yerinde gerekli müdahale, önlem ve incelemeler yaparak görevlerini layıkıyla yapmışlardır” dedi.

“BEKİR KUVVET ERİM'İ KINIYORUM”

Acının rengi ve siyaseti olmaz diyen Sevim, “Sayın Erim acının rengi ve siyaseti olmaz. Olay yeri ziyaretimizde yangından etkilenen vatandaşlarımız ve mahalle muhtarımızla yaptığımız görüşmelerde hem Nazilli belediyesi hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin insanüstü bir mücadeleyle yangına gerekli tüm müdahaleleri yaptığını ve herhangi bir ihmalin olmadığını ve daha büyük bir faciaya dönüşmesini engellediklerini anlatmışlardır. Tek tesellimizin can kaybımızın yaşanmadığı bu talihsiz olaydan siyaset devşirmeye çalışan AKP milletvekili Bekir Kuvvet Erimi kınıyorum. Sayın Erim acının rengi ve siyaseti olmaz. Dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde hizmet ve yatırım getirmedeki beceriksizliğinizi her daim Aydın halkının yanında olan Büyükşehir Belediye ekiplerini ve yangına müdahalelerde tescilli bir başarısı olan aydın itfaiye personellerini suçlayarak gizleyemeyeceksiniz. Seçildiğiniz bölgenin hiçbir derdine çözüm bulamadınız. Adınızın İstihdama, üretime, yoksulluğa, çevre sorunlarına ve çiftçi sorunlarına çözüm yaratan biri olarak anılmasını sağlayacağınıza, eski polis okulu arazisini millet bahçesine çevirmek için 10 milyon Türk lirasına yakın bir bedelle İstanbul’da yaptığınız ihaleyle anılmasını sağladınız. Zamanınızı oturup Aydın Büyükşehir Belediyesinin verdiği hizmetlerde açık arayıp harcayacağınıza halkın size emanet ettiği vekilliği layıkıyla yaparak hizmet üretin. Unutmayın siz sarayın değil milletin vekilisiniz” şeklinde konuştu.