Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Leylek Parkı içinde bulunan Tüm Emekliler Sendikası, görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi. Nazilli Temsilciliği Başkanı Kadir Özçelik'in ev sahipliğinde yapılan açılışa CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, HDP Nazilli İlçe Başkanı Sinan Çakmak, Tüm Emekliler Sendikası Aydın İl Başkanı Erdal Demir, sendikaya bağlı yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdeleyle sona erdi. Açılışın ardından protokol sendika binasını gezdi.

“KOL KOLA YÜRÜMEK GEREK”

'Emek üzerinden sömürüye dur dememiz gerekiyor' diyen Tüm Emekliler Sendikası Nazilli Temsilcisi Kadir Özçelik, "Emekliyi yok sayanlara karşı verilmeyen hakların mücadelesini vereceğiz. Nazilli tüm emeklileri umut ve direnç adına savunmak için yola çıktık. Birlikte başarmak, birlikte emeklilerin, katma değerini gelecek nesillere taşımak adına el ele verdik. Başarmalıyız çünkü çocuklarımız, torunlarımız ve geleceğimiz adına başarmalıyız. Birlikte düşünmek adına, birlikte demokrasi ve emek mücadelesi adına kol kola yürümek gerek. Omuz omuza haklarımızın verilmesi için demokratik platform çıkıp tüm sivil toplum örgütleriyle birleşip çoğalmalıyız. Ülkenin azınlık mutluluğu, tüm geleceğimizin umutlarını yok etmek adına yarattıkları emek üzerinden sömürüye dur dememiz gerekiyor. Bugün Tüm Emekliler Sendikası çatısının altında toplanmak, emekliyi yok sayanlara karşı verilmeyen hakların alınması mücadelesini vermek demektir” şeklinde konuştu.

"O GÜNLERDE EMEKLERİNİ KOYDULAR"

Her zaman emeklilerin yanında olduklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Bu günlere zor günlerden geçerek geldik. O zor günlere bugün emekli olan vatandaşlarımızın sayesinde geldik. O günlerde emeklerini koydular. Memleketimizi bu günlere getirdiler. Bizim gönlümüzden şudur ki, seçim propagandalarından vaat edilen sözde oralarda kalmasın. Bizim emeklilerimiz de yabancıların emeklileri gibi dünyayı dolaşabilsin. Bugün nasıl berabersek, bu memleketin kalkınması için hep beraber çalışmamız gerek. Bu noktada Nazilli Belediyesi olarak emeklilerimizin yanındayız. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HAK ETTİĞİ YERE GELEMEZ”

Siyasetçi olarak gerçekleri söylemek zorunda olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de, “Türkiye’de 13 milyon emekli vatandaş var. O emeklilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmedikten sonra, bu konuda gerekli çalışmaları yapmadıktan sonra, bu ülkeye demokrasi de gelmez, özgürlükte gelmez, Türkiye hak ettiği yere gelmez. Emekliye gereken saygı ve gerekli ekonomik katkıyı sunmayan devletler otoriter devletlerdir. Demokratik devletler değildi. Türkiye’de bin TL’nin altında 1 milyon düzeyinde, 2 bin TL’nin altında alan 6 milyonun düzeyinde, bu memlekette 2019 yılında 2018 yılına göre emekli olup da çalışan 94 bin artmış artmış durumda. Niye çalışır bu adamlar ihtiyacı oldukları çalışıyorlar” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından sendika hizmet binasının açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.