Çocukların el becerilerini geliştirip uçakların teknik özelliklerini öğrenmelerini sağlayan gençlerin ilerideki meslek seçimleri için de ufuk açan maket uçak yapım eğitimi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. THK Aydın İl Başkanı Dinçer Saldırış ve kurum ekiplerinin katıldığı öğretici İlknur Güner tarafından verilen eğitimlere Karacasu’dan 20’ye yakın kişi katıldı. Uçakların aerodinamik yapısını öğrenen uygun rüzgar koşullarında metrelerce uçma özelliğine sahip maket uçaklarını yapan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

“HAYALLERİNİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”


Eğitimler hakkında bilgi veren öğretici İlknur Güner, “Eskişehir’de eğitimini aldık. Öğretmenlere de eğitim verme şansımız var. Dinçer Başkanımız çağırdı koşa koşa geldik. Maket uçağının başlangıç ayağı olan Ata modeli yapıyoruz. Kırlangıç, leylek modelleri ile devam ediyor eğitimler. Çocukların el becerilerini geliştirmek için güzel bir çalışma. Ortaya bir ürün çıkarmanın mutluluğu yaşayacaklar. Aerodinamiğini çok düzgün yaptıklarında uçurma şansları oluyor. El becerisi ile uçakla ilgili teknik bilgileri öğreniyorlar. Kuşların fizyolojik yapılarını da öğrenmiş oluyorlar. İlgileri bu yönde gidebiliyor. Türk Hava Kurumuyla tanışıyorlar. Yamaç paraşütü ve yelken kanat etkinliklerinde faaliyet gösterebiliyorlar. Pilotluk eğitimi verdiği okullar var. Bu anlamda hayallerine bir yol açmış oluyorlar. Ayrıca maket uçağı yapımı sertifikasını alanlar ileride bunu eğiticisi de olabiliyorlar. Bütün katılanlar çok hevesli. Umarım devamı gelecek. Talepler var. Biz gönüllüyüz. Her zaman gelmeye hazırız” dedi.

STRES ATMAK İÇİN DE BİREBİR


THK Başkanı Dinçer Saldırış da; “Ihlamur ağacından kesilen malzeme ana malzememiz. Çocuklar kolaylıkla şekil verebiliyorlar. Kaplama malzemesi var. Bunun suyu çekme özelliği var. Yapıştırıcı, süsleme araçlarımız var. Şemaya bakarak yapabiliyorlar.4-5 saatte tamamlanıyor. Stres atmak için de birebir. Zevki bir uğraş” ifadelerini kullandı.