Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde Atça Deve Güreşi Festivali düzenlendi. Bu yıl 26'ncısı düzenlenen festivalde deprem nedeniyle davul ve zurna çalınması yasaklandı. Sultanhisar Belediyesi tarafından düzenlenen Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen güreşlerde pehlivan develer, Atça Deve Güreş arenasında yoğun ilgi gördü. Festival renkli görüntülere sahne olurken, 150 pehlivan devenin güreş tuttuğu arenada vatandaşlar güreşlere ilgi gösterdi.

5 BİN KİŞİ İZLEDİ


Güreşler Atça Deve Güreş arenasında saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ve Kurban kesimi ile başladı. Güreşlerde Ege Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 seçkin güreş devesi güreş tuttu. Kadınlardan ve çocuklardan ücretsiz izlediği şenlikte CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Yenipazar Belediye Başkanı M. Yüsran Erden, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz ile birlikte 5 bin kişi güreşleri takip etti.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU


Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 devenin güreştiği festivalde Valilik kupasını Atça'dan Karagözoğlu ile Ortaklar'dan Nilda Başaran, Kaymakamlık kupasını Aydın'dan Küçük Gezer ile Çine'den Kırobalı, Aydın Büyükşehir kupasını Atça'dan Onurbey ile Işıklı'dan Gölge, Sultanhisar Belediye Başkanlığı kupasını Umurlu'dan Numberone ile Kuyucak'tan İmren, Deve Güreşi Tertip Komitesi kupasını Köşk'ten İsa Bey ile Sinancılardan Ertan Tarım devesi ve Dr. Kenan YAY kupası olmak üzere 6 farklı kategoride kupalar sahiplerini buldu. Festivalde deve sahipleri, battaniyelerini ve yolluklarını depremzedelere bağışladı.