Efeler ilçesi Nevzat Biçer Parkı'nda 4 ay önce Muhammed Gürsoy tarafından işlenen Ekim Türkmen ve Merve Kotan cinayetlerinin ikinci duruşması Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada savcı tarafından esasa ilişkin verilen mütalaada Gürsoy hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan indirimsiz 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Cinayete kurban giden Ekim Türkmen'in annesi Gülhan Eser, duruşma sonrası yaşadığı acıya dayanamadı. Adliye merdiveninde yere yığılan anne Eser, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneden taburcu olan Gülhan Eser, olaydan sonra ilk kez konuştu. Acılı anne Gülhan Eser, Muhammet Gürsoy'un Merve'yi kıskandığı için değil Ekim'in başarılarını hazmedemediğini için oğlunu katlettiğini dile getirdi.

"SANA SÜRPRİZİM VAR"


Olay günü yaşananları gözyaşları içerisinde gazetemize anlatan anne Eser, oğlunun olacaklardan habersiz bir şekilde evden çıktığını belirterek, "Evde oğlumla ikimiz birlikte kalıyorduk. Oğlum bana çok düşkündü. Oğlum Muhammet'le spor salonunda tanışmış. Olay günü oğlumla evde oturuyorduk. Bilinmeyen bir numara aradı, oğlum telefonunu açtı. Ekim'in 'Muhammet sen misin' dediğini duydum. O da oğluma, 'Abi sana bir sürprizim var. Buz var mı' diye sordu. Muhammet, 'Buzu ayarla ben gelip alacağım seni' dedi. Dışarıda korna çaldı, eski bir otomobil geldi. Parmak arası terlik, kapri ve kırmızı tişörtü ile oğlum evden çıktı. Pencereden oğluma baktım, o son görüşüm oldu. Oğlum otomobilin arka koltuğunu oturdu ve gitti. Oğlumun gitmesini hiç istemedim. O gece benim de arkasından gidesim geldi. Oğlumu aradım. Muhammet telefonunu açtı. Oğlumu istedim ve kendisine, 'Oğlum kendine dikkat et, geç kalma' diye uyardım. Sabah uyandığımda oğlum yatağında değildi. Kapıya polisler geldi. Oğlun 'vuruldu, öldü' dediler. Dünyam başıma yıkıldı" dedi.

RİNGDE YENİLMESİNİ HAZMEDEMEDİ


Anne Eser, Muhammet'in oğluna antrenman maçında ringde kendisini yendiği için kin beslemiş olabileceğini dile getirerek şunları söyledi: "Ekim, boks yapıyordu. Ringe çıkıyordu. Muhammet'le de olaydan 6 ay önce antrenmanda ringe çıkmıştı. Oğlum, Muhammet'i yendi onu hazmedemedi. Muhammet'in babası oğlumu çok severdi. Babası Muhammet'e nasihat ederken oğlumu örnek gösterirmiş. 'Babası yok, annesi hasta ama Ekim her işte başarılı' dermiş. Oğlumun Merve'yle gönül ilişkisi hiç olmadı. Oğlumun kız kardeşi gibiydi. Muhammet'in Merve'yle araları açıldığında aralarını Ekim buluyordu. Madem benim oğlumdan Merve'yi kıskanıyordu, niye hep yanlarına oğlumu çağırıyordu? Oğlumun bir sevgilisi vardı. Evlenmeyi düşünüyorlardı. Muradına eremeden oğlum kara toprağa girdi."

14 SUÇ DOSYASI VE 2 CİNAYETİ VAR


Muhammet'in idamla cezalandırılmasını istediğini söyleyen anne Eser, "Muhammet duruşmada 'cinnet getirdim' dedi. Cinnet getiren insan iki kişiyi öldürdükten sonra boğazına silahı dayayıp kendini de vururdu. O zaman hak yerini bulurdu. Oğlumu o yaşı o getirmedi. O canı o vermedi. Ne istedin bizden, ne istedin oğlumdan. Biz kendi halinde ana oğul yaşıyorduk. Ciğerimi kopardı aldı elimden. Bomboş kaldı evim. Evimin direği yıkıldı. 2 kişiyi öldürmüş, daha önceden 14 suç dosyası var. Ülkemizde idamın geri gelmesini istiyorum. Çıkmazsa böyle çok daha insan ölür. Benim oğlum masumdu. Günahsız yere öldürüldü. Oğlumun katilini darağacına gitmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.