Aydın'da yaklaşık 5 ay önce kurulan Sivas Dernekleri Federasyonu, ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Federasyonun Efeler'deki ESKO İş Hanı'nda yer alan hizmet binasında yapılan genel kurula, üyeler ilgi gösterdi.

"GÜZEL BİR BİRLİKTELİK SAĞLADIK"


Divan başkanlığını Hasan Kunduz'un üstlendiği genel kurulun açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Mukadder Özer, federasyonun 4 Eylül 2019'da kurulduğunu ve bünyesinde Aydın, Didim, Söke, Kuşadası ve Nazilli Sivas derneklerinin yer aldığını söyledi. Dernek başkanlarına, federasyonun kurulmasında gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür eden Başkan Özer, "Federasyonumuz, henüz beş aylık olmasına rağmen güzel bir birliktelik sağladık. Bundan dolayı dernek başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Özverili çalışmaların sonucudur dernekleşme. Dernekleşmenin getirisi olarak federasyonumuzu kurmuş bulunuyoruz. İlk genel kurulumuzu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ


Yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları ile tahmini bütçenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından, Mukadder Özer başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Yapılan açık oylama sonucunda kullanılan oyların tamamını alan Özer, güven tazeledi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI


Öte yandan Yönetim Kurulu Hasan Kunduz, Atila Karpınar, Özlem Demirkol Kösedağ, Hatice Gençay, Derya Akın, Ertan Erol ve Muzaffer Gürgen'den, Denetim Kurulu da Zafer Erzurum, Nurgül Çılgın ve İsmail Özdamar'dan oluştu.