Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Efeler Belediye Başkan Vekili Abidin Arslan, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, ADD Aydın Şube Başkanı Müslime Güneş ve yönetimi ile vatandaşlar katıldı.

GÜÇ BİRLİĞİ ÇAĞRISI


Konferansın açılış konuşmasını yapan ADD Aydın Şube Başkanı Güneş, "Özgürlük ve demokrasi mücadelesinin saygın isimleri değerli gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu Genel Başkanı, seçkin hukuk bilgini Prof. Dr. Muammer Aksoy’un, Cumhuriyet’in Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın alçakça pusular kurdurularak öldürülüşünün yıl dönümü günleri olan 24-31 Ocak günleri arasını ‘demokrasi ve adalet haftası’ olarak anıyoruz. Adalet ve demokrasi haftasında hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve laik Cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha haykırırken; tüm yurtsever kurum ve kuruluşları, yurttaşlarımızı Atatürkçü Düşünce çatısı altında güç birliği yapmaya, karanlık güç odaklarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Uğur Mumcu’yu katledilişinin 27. yılında bitmeyen bir özlemle anmaya hazırlanırken bir kez daha onun söylemiyle haykırıyoruz. ‘Korkak bin kez, cesur bir kez ölür” ifadelerini kullandı.

"NAMERDE KURBAN ETMEYECEĞİZ"


Türkiye’yi ne olursa olsun namerde, emperyalizme kurban etmeyeceklerini dile getiren CHP eski Milletvekili, gazeteci ve yazar Mustafa Balbay da, konferansta Uğur Mumcu’nun hayatını, 90’lı yıllarda ülkenin içinde bulunduğu durumu ve günümüz Türkiye’sini ele aldı. Konferansın sonunda Baybay’a teşekkür çiçeği verildi.