AK Parti Aydın İl Teşkilatı, Danışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Efeler'deki İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, İl Başkanı Ömer Özmen, Belediye Başkanları Nedim Kaplan, Mehmet Erol, Metin Ertürk ve Ufuk Altıntaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

DELEGE SEÇİMLERİ MEMNUNİYETİ


Toplantıda konuşan İl Başkanı Ömer Özmen, yedinci olağan kongre süreci kapsamında delege seçimlerini tamamladıklarını söyledi. Seçimleri, büyük bir coşku ile yaptıklarını belirten Özmen, "Yaklaşık 15-16 bin kişinin katılımı ile üyelerimizin neredeyse yüzde 10'unun gelip sandıklarda oylarını kullanmaları ile delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Seçimleri özellikle hafta sonuna ve pazarların kurulduğu günlere denk getirdik. Bu da delege seçimlerinden istediğimiz verimi elde etmemize vesile oldu. Gayretli çalışmalarından dolayı başta mahalle başkanlarımıza olmak üzere tüm ilçe teşkilatlarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.

İLÇE KONGRELERİ MART AYINDA YAPILACAK


Tüm Türkiye'de partisinin ilçe kongrelerinin 22 Şubat'ta yapılmaya başlanacağını ve Temmuz ayının sonunda tamamlanacağını dile getiren Özmen, şunları kaydetti: "Biz, nasip olursa Mart ayı içerisinde 17 ilçemizde kongrelerimizi yapmayı planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ağustos ayından yıl sonuna kadar yayılacak olan süreçte uygun göreceği tarihlerde il kongrelerimiz gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi Büyükşehirlerimizin il kongrelerine bizzat katılmak istiyor. Buna ilişkin takvimi kendisi gerçekleştirecek."
5 ilçe başkanının kongrede aday olmayacağına ilişkin açıklama yaptığını ifade eden Özmen, kendilerine görev dönemlerinde yaptıkları hizmetler için teşekkür etti.

“SEÇİMLERE HAZIR HALE GELECEĞİZ”


Kongreleri güçlenme, tazelenme ve yenilenme için birer fırsat olarak gördüklerinin altını çizen İl Başkanı Ömer Özmen, "Bizimle aynı zamanda kadın ve gençlik kollarımız da altıncı olağan kongre dönemlerini başlatacak. Büyük bir ihtimalle ilçe kongrelerimizden 2 veya 3 hafta sonra ilçelerimizde kadın ve gençlik kolları kongreleri yapılacak. Allah'ın izni ile 2020 yılı bittiğinde AK Parti, Aydın'da teşkilatlarını tamamen yenilemiş ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimlere hazır hale gelecek. Bu sürecin herkese hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.